l1
l2


 

Komoly esélyesként érkezik Spanyolországba a Hyundai

Október 18.
Három versenyzőjével vág neki a vegyes felszínű spanyol versenynek a Hyundai Motorsport - Thierry Neuville, Dani Sordo és Sebastien Loeb elsődleges célja, hogy a gyártók bajnokságában jelenleg nyolc ponttal élen álló csapatuk számára erősítsék bajnoki esélyeiket.

A Hyundai Motorsport elkötelezett célja, hogy megerősítse vezető helyét a Rally Világbajnokság gyártói táblájának élén az évad utolsó előtti, spanyol állomásán. A márka számára az utóbbi walesi verseny pontjai kifejezetten jól jöttek - az itt megszerzett második pozícióval nyolc ponttal toporoghat a táblázat élén az alzenaui együttes. Három páros fog versenyezni a tizenhét szakaszos vegyes felszíni futamon, amely pénteken túlnyomórészt kavicsos részeken kerül megrendezésre, majd az utolsó két napon tiszta aszfaltos versennyé alakul. A csapatoknak egyedülálló módon 75 perces flexi szerviz áll majd a rendelkezésükre a pénteki hat szakaszt követően, hogy átalakítsák az autók felépítését a terep változásainak megfelelően. Az i30 Coupe WRC- ket a Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, a Dani Sordo / Carlos del Barrio és a Sébastien Loeb / Daniel Elena trió viheti táncba a sorozat tizenharmadik futamának keretében. Mindhárom páros a múlt héten a Tarragona régióban készülhetett fel a versenykilométerekre. Loeb és Sordo fél nap kavicsos részeket teljesíthettek, és Neuville mellett ők is egy-egy teljes napot töltöttek el aszfalton a rali előkészítése érdekében.

Neuville teljes mértékben lendületben van, míg Sordo számára egy erős hazai pályán való bizonyítás a cél. Loeb mögött ezúttal egy hosszabb szünet áll, ugyanis a júniusi portugál futam óta nem foglalt helyet az i30-asban versenykörülmények között.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "A spanyol ralin egyetlen célunk van, és az az, hogy megnöveljük vezető szerepünket a gyártók bajnokságában. Természetesen tudjuk, hogy nagyon izgalmasan alakul az idei szezon, nagyjából bárkivel bármi megtörténhet, de mindent megteszünk a siker érdekében. Csak két esemény van hátra, és nem szabad kihagyni a lehetőségeket. Biztos vagyok benne, hogy a srácok motiváltak. Thierry elhatározta, hogy életben tartja a versenyzői bajnoki címének reményét, Dani és Sebastien pedig erős szereplésre törekednek, akiknek megvan az esélyük a pozitív eredményre a vegyes felszínen."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A bajnokság harmadik helyezettje 41 pontos hátránnyal
  • Hat dobogós eredményt ünnepelhetett a belga páros 2019-ben, beleértve két győzelmet

Neuville: "Érkezünk a szezon kritikus részéhez, ahol a bajnokság valóban fokozódik. Célunk egyértelmű: a győzelemért küzdeni és felülmúlni a riválisainkat. Ugyanakkor tudjuk, hogy a Rally de Espana egyedülálló esemény, mivel egy nap kavicsos, és két nap aszfaltos küzdelmet ígér. Nagyon sajátos tulajdonságai vannak, és valóban nincs párja a naptárban. Kihívásokat jelent, amelyekre mindannyian számítunk. Megmutattuk ebben az évben, hogy mindkét felületen erősek tudunk lenni, és ezúttal is szeretnénk törekedni a bizonyításra."

Dani Sordo/Carlos del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyolok visszatérnek az első világbajnoki megmérettetésükre Törökország óta
  • Otthoni hősök, akik Szardínia után októberben is győzni szeretnének

Sordo: "Alig várom, hogy visszatérhessek a spanyol futamon a Hyundai i20 Coupe WRC kormánya mögé, mely számomra a hazai szereplést jelenti. Ez mindig nagyon különleges esemény, mivel ugyanazon a hétvégén versenyezünk kavicson és aszfalton is egyaránt. Kedvező rajtpozíciónkkal murván remélhetőleg nyerünk egy kis időt. Aztán nagy harc lesz aszfalton, mivel minden csapatban gyors párosok vannak, tehát izgalmas eseménynek ígérkezik. Spanyolország igazából kettős motiváció a számomra. A nézők sok versenyzőt szeretnek a sorozatban, de úgy gondolom, mi spanyolok egy kis előnyt élvezünk, és több szeretetet kapunk."

Sebastien Loeb/Daniel Elena (#19 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A kilencszeres világbajnoki páros a júniusi portugál futam óta először száll harcba a rali krémjében
  • Tavaly megnyerték a spanyol futamot, így idén is komoly tervekkel utaznak Salou-ba

Loeb: "A spanyol versenyt mindig is szerettem. Kedvelem, mert sokszor nyertem is, és mindezek mellet gyönyörű környezetben tölthetjük el a versenynapokat - közel a tengerhez. A  vegyes felület különlegessége a spanyol futamnak, és ez az egyetlen, amikor verseny közben teljesen megváltoztatjuk az autó felépítését. Biztosak vagyunk abban, hogy tudjuk hozni a tempónkat és képesek leszünk támogatni a csapatot, hogy megnöveljék a vezetést a gyártók bajnokságában."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33