l1
l2


 

Sikerre éhezve érkezik Spanyolországba az M-Sport

Október 24.
Az M-Sport Ford World Rally Team két párosával támadja a VB spanyol állomásán - Elfyn Evans és Teemu Suninen bízik abban, hogy a szezon végéhez közeledve képesek lesznek megmutatni a Fiestában rejlő potenciált murván és aszfalton egyaránt.

Az EcoBoost-meghajtású Ford Fiesta WRC már bizonyította sebességét murván és aszfalton egyaránt, így nem véletlen, hogy a cumbriai gyár mindkét párosa erőteljes teljesítményt vár a spanyol hétvégétől. A tarragonai aszfaltos háromnapos teszt elvégzése után a csapat felkészültnek érzi magát és készen áll a legjobb eredmény elérésére.

Richard Millener, az M-Sport Ford WRT csapatfőnöke: "Miután bebizonyítottuk sebességünket minden felületen az elmúlt tíz hónapban, szeretnénk ismét megmutatni, hogy képesek vagyunk az élmezőnyben harcolni - és ez az, amit Elfyn és Teemu egyaránt képesek lehetnek megvalósítani a hétvégén. Nehéz verseny, de a múltban jól teljesítettünk Spanyolországban. Két esemény van hátra ebből a szezonból, és még mindig éhesek vagyunk a dobogó legfelső fokára.

Tavaly dupla dobogós eredményt ünnepelhettünk itt és Elfyn minden bizonnyal idén sem szeretné alább adni szereplését a spanyol utakon. Teemu is hosszú utat tett meg ebben az évben, és Spanyolország tökéletes lehetőséget adhat számára, hogy megmutassa, amit megtanult. Aszfalttól pedig nem kell félnie, voltak jó időeredményei ezen a felületen az elmúlt hónapokban.

Ez egy olyan esemény, ahol előtérbe kerülnek a szerelőink - mindössze 75 perc alatt alakítják át a Ford Fiesta WRC-t murváról aszfalt specifikációra. Annak érdekében, hogy minden a lehető leginkább zökkenőmentesen működjön, az előkészítés a műhelyben már megtörtént az elmúlt héten. A nézőknek csak javasolni tudom, hogy ne sajnálják a több mint egy órás átalakítás figyelemmel követését – nagyon izgalmas pillanatok részesei lehetnek, ha jó helyet találnak maguknak a szervizparkban.

RALLYRACC CATALUNYA - RALLY DE ESPANA
A Salou városától nyugatra fekvő hegyes, keskeny és laza felületű szakaszok a rendezvény nyitónapját jelentik, majd az akció a versenypályaszerű aszfaltos részek felé fordul. A párosoknak gyorsan alkalmazkodniuk kell a különféle felületeken történő vezetés követelményeihez, és a szerelőknek gondoskodniuk kell arról, hogy tereptől függetlenül csúcsteljesítményű autót adjanak át. A részletekre való figyelem kiemelkedő fontosságú, és a csapat felkészült az év egyik legnagyobb kihívására. Az elmúlt héten a műhelyben elvégzett pontos mérésekre és mindkét specifikáció geometriájára vonatkozóan a mérnökök és műszaki szakemberek részletes lépéseket tettek annak érdekében, hogy minden milliméter tökéletes legyen, amikor az átállást 75 perc alatt kell végrehajtaniuk.

ELFYN EVANS ÉS SCOTT MARTIN
Elfyn Evans és Scott Martin nagy figyelmet kaptak, amikor a hónap elején visszatértek a mezőnyhöz. A walesi erdőben számos szakaszgyőzelmet bezsebelt a páros és ezúttal bíznak abban, hogy ezt a teljesítményüket a spanyol utakra is át tudják ültetni. Evans jól ismeri a spanyol szakaszokat, és a tavalyi évhez hasonlóan, idén is szeretne dobogóra állni.

Rajthoz állások száma:
Legjobb eredmény: 3. (2018)

Evans: "Nagyszerű volt visszatérni Walesbe, és jó volt látni, hogy a tempónk elég erős ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk. Azt szeretnénk látni, hogy ez a lendület folytatódik Spanyolországban, és igazából nem tudok okot mondani arra, miért nem történhetne meg. Úgy érzem, van valamilyen befejezetlen üzletünk ebben az évben, és szívesen ünnepelnék néhány jó eredményt az utolsó két állomáson.

A szezon egyik különlegessége ez az esemény, hiszen mindkét felszínen összecsapunk versenytársainkkal. A murvás pályák helyenként meglehetősen technikásak lehetnek, az aszfalt utak pedig olyanok, mintha igazi versenypályán futnánk a legjobb időkért.

Az elmúlt hét elején elvégeztük az aszfalttesztet, és az érzésem jó, tehát nagyon várom, hogy visszatérjünk a kormány mögé és megnézhessük, mire vagyunk képesek."

TEEMU SUNINEN ÉS JARMO LEHTINEN
Teemu Suninen az idei évben minden felületen megmutatta sebességét, egy tapasztalt navigátor, Jarmo Lehtinen irányításával. A finn versenyzők csatája a legszorosabb a bajnokságban: Suninen, Lappi és Latvala egy-egy ponttal vannak elmaradva egymástól - a legfiatalabb finn a honfitársak előtt szeretne végezni.

Rajthoz állások száma: 4
Legjobb eredmény: 8. (2017)

Suninen: "A múlt héten elvégeztünk egy háromnapos tesztet Elfyn-nel közösen, és három különböző típusú aszfalton próbálgattuk a Fiestát. Tudjuk, hogy az autó ezen a felületen és murván is nagyon jó, ezért alig várom, hogy megmutassam, mit tudunk kihozni magunkból.

Célom egy erős eredmény megszerzése, nagyszerű lenne, ha a dobogón ünnepelhetnénk. A hármas finn harc a bajnokságban szintén igazán izgalmas, és jó lenne a legsikeresebbnek lenni. összpontosítanunk kell a hétvégén, és jó lenne azonnal megtalálni a pályák ritmusát. Ez egy olyan rali, amelyet 2015 óta minden évben teljesítettem, így azt hiszem, kihívást jelenthetünk az élmezőny számára."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33