l1
l2


 

Loeb hazaviszi a Hyundai WRC-t

Október 31.
Sebastien Loeb a Hyundai színeiben állhat rajthoz a francia bajnokság utolsó futamán. A francia versenyző háromszor már bizonyított a Rally du Var esemény gyorsasági szakaszain, és nem titkolt célja, hogy idén negyedik elsőségét ünnepelje meg az i20 Coupe WRC társaságában.

A Hyundai Motorsport versenyzője, Sebastien Loeb rajthoz áll a Rallye du Var közelgő 65. kiadásán (november 21–24. között), a francia ralibajnokság utolsó fordulójában. A népszerű aszfaltverseny újabb lehetőséget kínál a kilencszeres világbajnok rajongóinak, hogy versenyezni láthassák a kedvencet, a hazai hőst egy Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött.

Loeb számára egyébként nem ez lesz az első alkalom, hogy francia futamon táncba viszi az i20-ast - június közepén élvezte a sikeres kilométereket hazai aszfalton a Rallye Vosges Grand-Est keretében. Az elmúlt hétvégén pedig a világbajnokságon Spanyolországban bizonyított, így abszolút kedvére lehetnek a Rally du Var szakaszai november második felében.

A Loeb-Elena-Hyundai trió számára nem is lehet más a cél, mint az élmezőnybeli erős szereplés - a páros háromszoros nyertese a Rallye du Var-nak, 2000-ben, 2009-ben és 2014-ben diadalmaskodott. A Hyundai Motorsport szintén ünnepelhetett az eseményen, egészen pontosan 2016-ban.

Sebastien Loeb: "Mindig hálás vagyok azért, hogyha lehetőségem adódik a francia szurkolók előtt versenyezni, lehetőséget adva nekik, hogy közel álljanak egy igazi WRC-hez. Jól éreztem magam a Vosges futamon az év elején, a Rallye du Var pedig egy újabb különleges esemény lesz. Pár alkalommal nyertem itt, de különleges lesz a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött teljesíteni a gyorsokat. Nagyszerű első évadom volt a Hyundai Motorsport csapatával; ez az esemény a szezon végének tökéletes befejezése lehet, és a jövőre nézve is mindenképpen előremutathat."

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Mindig nyíltan gondolkodtunk az i20 Coupe WRC esetében a rali világbajnokságon kívüli eseményekről. Sebastien júniusban népszerűnek bizonyult a Rallye Vosges szereplésével, és a francia szurkolóknak újabb lehetőséget akartunk kínálni, hogy megismerkedhessenek a Hyundai Motorsport színeiben kedvenc versenyzőjükkel az otthoni aszfalton. A Rallye du Var fantasztikus esemény, amely Sebastien népszerűségét továbbra is mutatni fogja."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33