l1
l2


 

Neuville: "Ott és Martin nagyon erősek voltak!"

Október 31.
Idei harmadik győzelmét ünnepelhette meg a katalán rali céljában Thierry Neuville. A Hyundai versenyzője a dobogó legfelső fokának ellenére elveszítette esélyét a bajnoki címre, ám a vegyes felületen mutatott erős teljesítmény mindenképpen motiválja a belgát a jövőre nézve.

Thierry, gratulálunk a spanyol győzelemhez. A versenyzői cím ugyan eldőlt, de a gyártók bajnokságában még ünnepelhettek. Hogyan érzed magad mindezek tudatában?

Neuville: "Igen, mindenekelőtt szeretnék gratulálni két új világbajnokunknak. Nyilvánvaló, hogy egész évben harcolunk, Ott és Martin nagyon erősek voltak, ezért gratulálunk nekik az első bajnoki címhez. Jövőre azonban nem lesz olyan könnyű számukra :)."

Beszéljünk egy kicsit a hétvége eseményeiről, mely napok alatt mindent beleadtál. A szombat közel tökéletesen alakult, és a vasárnapra sem lehet rossz szavad. Milyen érzésekkel érkeztél a Powerstage rajtjához?

Neuville: "Ahogy a napi értékelés során is említettem, inkább a tükörben néztem a srácokra. Szükségünk volt jó időkre, ha nyerni szeretnénk. Ha Dani második lett volna, akkor a Powerstage részen lett volna a döntés. Minden tőlünk telhetőt megtettünk. Élveztük a hétvégét, és az autóban is jól éreztük magunkat. Várjuk a közelgő ausztrál futamot és a gyártók bajnokságának küzdelmét."

Ahogy említetted, következik a szezon utolsó fordulója, Ausztráliában. Nagy csatára készülsz?

Neuville: "Egyértelműen. A cél az, hogy megnyerjük a márkák bajnokságát."

Nicolas, nem volt sok pihenőidő ezen a spanyol futamon. Hogyan érzed magad, csalódott vagy?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Bizonyára a kíváncsiság és a várakozás ott motoszkált bennem. Az itt töltött hét igazán szép volt a pályabejárástól kezdve, ami alatt azért akadtak nehezebb időjárási körülmények is. Szoros csaták alakultak ki, főleg murván, és mindent bele kellett adnunk, hogy ott legyünk a mezőny elején. Ugyanakkor aszfalton többé-kevésbé voltak határaink. Hiányzik a bajnokság."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33