l1
l2


 

Sordo: "Repülőjegyem van, de nem tudom, mi vár rám Ausztráliában."

Október 31.
Dani Sordo a hazai pálya előnyeit kiélvezve egyenletes teljesítménnyel pipálhatta ki a világbajnokság utolsó előtti megmérettetését. A spanyol számára a pofon az utolsó szakaszon érkezett – a powerstage eredménye alapján egy helyet lecsúszva a dobogó legalsó fokával vigasztalódhatott.

Dani, úgy látjuk, mintha picit csalódott lennél, mindazok ellenére, hogy nagyszerű teljesítményt láthattunk tőled a hétvégén. Az utolsó gyors rajtjában még a második helyre voltál esélyes. Hogy érzed most magad?

Sordo: "Nyilvánvalóan boldogabb lennék egy második pozícióval. Nem kellemes dolog négy tizeddel elveszíteni helyezésedet. Egyébként amit tudtunk, beleadtunk, és őszintén szólva élveztem a hétvége kilométereit. Úgy éreztük, hogy az utolsó szakaszon nem lesz gond, jó időt futunk, de mégsem volt tökéletes a teljesítményünk. Más szemszögből nézve, a dobogón vagyunk, és ez a csapat számára értékes pontokat jelent."

Az utolsó gyorsig magad mögött tudtad tartani Ott-ot. Hogyan emlékszel vissza a zárónapra?

Sordo: "Reggel nagyon keményen harcoltunk, és minden a legjobban alakult. Voltak szép pillanataink, és kedves időeredményeink. Bíztam azért a második helyben, de lényegében ez a dobogó legalsó foka sem rossz, hiszen az élmezőnyben ünnepelhetek."

Láthatunk a következő futamon versenyezni?

Sordo: "Nem tudom. Repülőjegyem van, de nem tudom, mi vár rám Ausztráliában."

Carlos, kérlek beszéljünk a hétvégéről. A dobogón vagy, mely egy nagyszerű eredmény.

Carlos Del Barrio (Dani Sordo navigátora): „Pozitív hétvége volt, nem csak számunkra, hanem a csapat számára is. Ez az első alkalom, hogy Spanyolországban dobogón ünnepelhetek, tehát ez nagyon fontos számomra, hiszen nem tudom, hogy mondjuk a következő években részt veszek-e a bajnokságban. Jól érzem magam, ugyanis elsődleges célunk a dobogó volt."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33