l1
l2


 

A Hyundai kétéves szerződést kötött Ott Tanakkal

November 2.
Véget ért a versenyfutás a versenyzői piac legkelendőbb portékájáért, a Hyundai Motorsport leigazolta az idei év világbajnokát - Ott Tanak, kétéves szerződést kötött a koreai autógyártóval.

Ott Tanak és állandó társa, Martin Jarveoja a 2020-as világbajnokság mind a 14 fordulóját a Hyundai Motorsport szárnyai alatt fogják megtámadni, hogy támogassák a csapat folyamatos törekvéseit a gyártók bajnokságában, kezdve a szezonnyitótól, azaz a Rallye Monte-Carlo-tól (2020. január 23–26.).

A felvetés, miszerint két dudás egy csárdában nem igazán fér meg, valószínűleg ezúttal megcáfolódik, ugyanis a Hyundai Motorsport jelentése alapján megmarad az egyesület négyes felállása. Mindezek ellenére egy érdekességre az elmúlt napon felfigyeltek a szemfüles finn ralifanok, hogy a belga versenyző egyenesen Jyvaskyla városából posztolta haloweeni jókívánságait követői számára. Jelen felállás szerint azonban Tanak teljes idényre csatlakozni fog Thierry Neuville-hez, míg Dani Sordo és Sebastien Loeb megosztja a harmadik autót egész évben. A Hyundai Motorsport továbbra is megbeszélést folytat Andreas Mikkelsennel és Craig Breennel miként folytathatnák a közös munkát.

A 2020-as naptár új területeket tartalmaz a Hyundai Motorsport számára - Kenya, Új-Zéland és Japán különlegességet hozhat az évadba, amely eseményeken a sokoldalú és jól lekerekített csapatokra elengedhetetlen szükség van, akik minden versenyen képesek helyt állni gyors alkalmazkodóképességüknek köszönhetően.

Ott Tanak: "Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz. Andrea nézetei és ötletei nagyon ígéretesek és megfelelnek a jövőbeli ambícióimnak. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem van csatlakozni a csapathoz karrierünk ezen izgalmas szakaszában. Nagyon tisztelem azt, amit a Hyundai elért - számos éven át szorosan harcoltunk egymással. Mindig versenyképes csapatuk és autójuk volt, tehát érdekes lesz látni a dolgokat ebből a szemszögből. A versenyzők felállása jó, és nagyon várom, hogy megismerjük, mit tudunk együtt elérni az elkövetkező években."

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Ez a kétéves megállapodás Ott Tanakkal a Hyundai folyamatos elkötelezettségének és ambícióinak a bizonyítványa, mellyel határozott elképzeléseit mutatja meg a sorozat iránt. Nagyon szoros küzdelemben veszünk részt a címért ebben a szezonban - Ott és Martin bevonása a csapatba 2020-tól lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is élen járjunk a következő években. Kivételes tehetség, ahogy láttuk, lenyűgözően gyors és következetes minden terepen, és valódi erénye lehet a Hyundai Motorsport számára. Bejelentésével négy párost erősítünk meg a 2020-as szezonra - Thierry és Ott a naptár mind a 14 fordulóját teljesíti a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, míg Dani és Sebastien a harmadik autón osztozik. Ez egy erős és inspiráló felállás, amely magas mércét állít fel, amelyre az egész csapat törekszik. Tovább beszélgetünk még Andreas-szal és Craig-el is, hogy megtudjuk, hogyan tudunk együttműködni a világbajnokságon a következő szezonban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33