l1
l2


 

Alonso Szaúd-Arábiában készül a Dakarra

November 7.
Fernando Alonso és újdonsült társa, Marc Coma a felkészülési időszak utolsó mozzanataihoz érkezett el. A Toyota Gazoo Racing terepralis párosa november második hétvégéjén Szaúd-Arábiában folytatja felkészülést a 2020-as Dakarra.

November második hétvégéjén éles bevetéssel készül fel a Dakaros küzdelmekre a Toyota Gazoo Racing friss spanyol duója – Fernando Alonso és Marc Coma november 5-9. között Szaúd-Arábia terepein ismerkedhetnek tovább a Toyota Hilux potenciáljával az Al Ula-Neom Cross-Country Rally keretében.

A szaúdi állomás egyébként a Saudi Toyota Desert Rally bajnokság harmadik fordulója, amely 765 versenykilométerrel várja a résztvevőket öt szakaszra elosztva. A november 5-én Al Ula városában megrendezett ünnepélyes rajtceremóniát követően, és egy rövid bemelegítő szakasz után a versenyzők két körben tesztelik hozzáállásukat és teljesítményüket a környező sivatagokban. Az utolsó két szakasz Neom tengerparti városában és annak környékén zajlik, amely az Aqaba-öböl és a Vörös-tenger között helyezkedik el, nagyjából 460 kilométerre északnyugatra Al Ula városától.

Ugyan az e hétvégén véget érő esemény Szaúd-Arábia más részén zajlik, összehasonlítva a közelgő, 2020-ban megrendezésre kerülő Dakar Rallyval, amelyet a térségben terveznek először megrendezni, a terep és a körülmények nagyjából hasonlóak ahhoz, amivel a leendő résztvevők januárban találkozhatnak. Ez teszi az Al Ula és Neom városait elfoglaló eseményt ideális helyszínné Fernando és Marc számára, hogy egyre értékesebb kilométereket szerezzenek a Toyota Hilux-ban, és megismerjék azokat a feltételeket, amelyekkel a jövő év elején szembesülhetnek.

Glyn Hall, a csapat vezetője: "Szaúd-Arábiát azért iktattuk a programunkba, hogy Fernando és Marc további tapasztalatokat szerezzenek tényleges versenyfeltételek között. A terep és a navigáció hasonló lesz ahhoz, amire a párosunk a jövő év elején számíthat a Dakaron, így az itt szerzett tapasztalatok felbecsülhetetlen értékűek lesznek."

Fernando Alonso: "Izgatottan várom Szaúd-Arábiát. Ez az első alkalom, hogy itt versenyezhetek, és felfedezhetem azt az országot és a terepet, amelyen januárban bizonyíthatunk a Dakar keretében. Nagyon örülök annak, hogy ilyen körülmények között készülhetünk első komoly bevetésünkre. Ez egy teljesen új élmény számomra, nagyon várom! Mivel vadonatúj autónk van, ezért befejeztünk néhány felkészülési kilométert még ezelőtt a futam előtt is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden működik-e, mert ugyanezt az autót fogjuk használni a Dakaron, ezért nagyon fontos ellenőriznünk, hogy 100% -ban készen állunk-e."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33