l1
l2


 

Elmarad az Ausztrál Rali

November 12.
A biztonságot szem előtt tartva a VB zárófutamának szervezői az FIA illetékeseivel egyeztetve úgy döntöttek, az országot súlytó erdőtüzek miatt törlik az Ausztrál Ralit. A hivatalos közlemény szerint nemcsak a verseny, hanem a díjátadó gálaest sem kerül megrendezésre Sydney-ben.

A szervezők kedd délután bejelentették az ausztrál kormánnyal és az FIA érintettjeivel történt egyeztetéseket követően a sorozat utolsó állomásának törlését. Új-Dél-Walesben ugyanis hatalma erdőtűz pusztít, amely rendkívüli állapot kihirdetését és egyes régiókban katasztrófának minősített körülményeket eredményeznek. A rendezvény elnöke, Andrew Papadopoulos szerint a lemondás volt az egyetlen lépés, mellyel elősegíthetik a csapatok, a versenyzők és a nézők biztonságát, illetve az illetékes szerveknek sem kell más rendezvényi feladatra koncentrálniuk, csak az erdőtüzek mihamarabbi megfékezésére.

"Figyelembe véve a raliban részt vevők és természetesen a szélesebb közösség érdekeit és biztonságát, nem helyénvaló ebben a helyzetben a futam lebonyolítása." - mondta Papadopoulos. "Az új-dél-walesi közösséggel mélyen együtt érzünk, különös tekintettel azokra az emberekre, akik elvesztették szeretteiket, megélhetésüket és lakóhelyeiket az adott térségben kialakult tűzvész miatt. Köszönjük a ralis közösségnek a támogatást és megértést."

A szervezők első körben egyébként egy felülvizsgált ütemtervet készítettek, amely egy kilencven kilométeres útvonalat fedett volna le, amely négy szakaszból álló többször teljestett kört foglalt volna magában, ideértve az új-dél-walesi szuperspeciált, a Coffs Harbour móló partján és a rajongók által kedvenc Raleigh pályát is.

A szervezők és természetesen mi is szeretnénk kifejezni együttérzésünket mindazon családoknak, fiataloknak, időseknek, akik érintettek a régióban jelenleg zajló szörnyű események kapcsán.

Mivel a futam nem kerül pótlásra, így egyénben a már világbajnoki Ott Tanak mögött Thierry Neuville zárta a második, Sebastien Ogier pedig a harmadik helyen a pontvadászatot, csapatban pedig fennállása során először a Hyundai Motorsport szerezte meg a bajnoki címet.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33