l1
l2


 

A Citroen elhagyja a Rally VB-t

November 20.
Miután Sebastien Ogier elhagyja a Citroen csapatát a szezon végével, az egyesület úgy döntött, hogy kilép a WRC programból 2020-ban, mivel nem áll rendelkezésre első osztályú versenyzője.

A pletykák már szinte hetekkel ezelőtt napvilágot láttak a Citroen jövőjével kapcsolatban, a megerősítés, illetve az egyértelmű ellentmondás váratott magára, egészen eddig - november 20-án késő délelőtt a franciák hivatalosan is bejelentették kilépésüket a Rali Világbajnokságról, így jövőre nem indítanak csapatot a bajnokságban.

A Citroen Racing kétéves elkötelezettséget vállalt két C3 WRC-vel, Sebastien Ogier / Julien Ingrassia és Esapekka Lappi / Janne Ferm versenyzőpárosokkal. Mivel Sebastien Ogier volt az egyetlen olyan versenyzője a csapatnak, aki képes volt küzdeni az év végi elsőségért, ezért a francia versenyző távozásának felmerülését követően elgondolkodtak a "hogyan tovább?" kérdésen, és végül a kilépés mellett döntöttek.

A PSA Motorsport csapatainak tapasztalataira és kompetenciáira építve a Citroen ügyfélosztályos tevékenységét 2020-ban meg fogja erősíteni, támogatással és elkötelezettséggel a C3 R5 ügyfelei felé az egész világon. Ez a döntés lehetővé teszi, hogy marketingeszközeit a márka stratégiájára összpontosítsa, és az energiával kapcsolatos jelenlegi kihívásokra reagáljon egy új, elektromos modellel a 2020-as esztendőben.

Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója: "A döntésünk, hogy 2019 végén kilépünk a Rally Világbajnokságból, annak következménye, hogy Sebastien Ogier elhagyja a Citroen Racing-et. Nyilvánvalóan nem akartuk ezt a helyzetet, de Sebastien nélkül nem tudjuk elképzelni a 2020-as évünket. Szeretnék köszönetet mondani a csapat szenvedélyének és elkötelezettségének. A Citroen szorosan kapcsolódik a ralihoz, és büszkék lehetünk arra, hogy a Rali VB történetének egyik legnépszerűbb márkája vagyunk 102 győzelemmel és 8 gyártói címmel.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33