l1
l2


 

Észtország jövőre is vendégül láthatja a Rally VB-t

December 2.
Idén nyáron igen nagy népszerűségnek örvendett a rali világbajnokság promóciós eseménye – a Rally Estonia a nézőbarát szolgáltatások és élő közvetítések mellett több neves gyári versenyzőpárost látott vendégül, mely élményt jövőre is megismételhetik a szervezők a WRC promóterének támogatásával.

Júliusban rendezték meg az észtek az egyik legizgalmasabb eseményüket 2019-ben – a Rally Estonia a világbajnoki sorozat illetékeseinek minden támogatását élvezhette, hiszen a nézők igényeit szem előtt tartva nemcsak a szakaszokon ügyeltek a történések minél közelebbi élvezetére, hanem otthonunkban is figyelemmel követhettük az egyébként finn világbajnoki futamra tökéletes felkészülést jelentő murvás szakaszokat.

A Shell Helix Rally Estonia 2020-ban fogja ünnepelni tizedik kiadását, így a felkészülési esemény emlékezetes pillanatokat hozhat kerek évfordulójának köszönhetően. Az akciót ismét Tartu, Otepaa, Elva, Kanepi és Kambja környékén rendezik meg. A futam a kenyai világbajnoki kilométerek utáni hétvégén várja a gyári versenyzőpárosokat, mely a 2020. augusztus 6-án kezdődő finn terepre hasonló feltételeinek köszönhetően megfelelő terepet kínál a felkészülésre.

A Rally Estonia rendezője, Urmo Aava elismerte, hogy a 2020-as dátumra vonatkozó lehetőségek korlátozottak. "Nem volt olyan sok választási lehetőségünk dátumok tekintetében, mert a Rally Estonia-t tesztnek tekintjük a finn rali előtt, és idén is láthattuk, hogy az Észtországban induló versenyzők gyorsak voltak Finnországban. A futam kitűzése előtt egyeztettünk versenyzőkkel, és végül a 2020. július 24-26. közötti rendezésben állapodtunk meg."

Mind a négy gyárti csapat részt vett az idei felvonáson, amely a Baltikum legnagyobb ralis eseményének számított. A Toyota Gazoo Racing színeiben a hazai pálya előnyeit élvező Ott Tanak és Martin Jarveoja nyerte meg az eseményt – érdekességképpen, pedig a finn futamon sem talált legyőzőre a páros.

A rendezvény több mint ötvenkétezer rajongót vonzott, ami 25% -os növekedést jelent a 2018-as adatokhoz képest. Több mint száz ország közvetítette az eseményt a televízióban, és a közösségi médiában is nagy slágernek bizonyult: 25,8 millió megjelenítés és 2,7 millió videó megtekintés a WRC-n és az eseménycsatornákon.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33