l1
l2


 

Loeb megnyerte a Rally du Var-t

December 2.
Első szezonját teljesítette részmunkaidőben a Hyundai Motorsport színeiben Sebastien Loeb – a francia versenyző az elmúlt hétvégén igazán eredményes pontot tett 2019-es szerepléseinek végére, ugyanis győztesként ünnepelhetett a nem mindennapi körülményeket jelentő Rallye du Var céljában.

Sebastien Loeb egy nem megszokott körülmények között lezajló Rallye du Var keretében mutathatta meg rajongóinak testközelből a Hyundai i20 Coupe WRC-t. Az eseményen Daniel Elena ezúttal nem öltötte magára az alzenaui egyenruhát, ugyanis Loeb jobb oldalán ezúttal barátnője, Laurene Godey foglalt helyet. A páros igen tetemes előnnyel érkezhetett meg a dobogó legfelső fokára – a második helyet Nikolay Gryazin csípte el egy Skoda Fabia R5-össel és 1 perc 02,2 másodperces lemaradással.

A futam közel 50 százalékát teljesítették a pályán maradt párosok, ugyanis a hatalmas esőzések és viharok miatt a szervezők nagyon sok kilométert kénytelenek voltak törölni a biztonság érdekében, végeredményben pedig a tizennégy gyorsasági szakaszból hetet tudtak csak lebonyolítani nagyjából versenykörülmények között a Var régióban.

"Nagyon-nagyon sok eső esett! A shakedown nem volt olyan rossz, de már az első szakaszban (pénteken) a feltételek kissé trükkösek voltak." - kezdte gondolatait Loeb. „Nem akart csillapodni a sok eső, és egyre több vízátfolyás lett a szakaszokon is, amelyek már tényleg veszélyesnek bizonyultak. A péntek éjszakát követően csak bonyolódott a helyzet. Szombaton reggel az első szakaszon olyan érzésem volt, mintha egy folyóban vezetnék, így abszolút érthető volt a szervezők döntése, miszerint a nap gyorsasági szakaszainak törlése mellett döntöttek."

"Természetesen sajnáljuk, hogy nem tudtunk kedvünkre versenyezni, de ebben a helyzetben ez volt a helyes döntés a szervezők részéről, nem volt más választásuk. A Rallye du Var olyan esemény, amelyet mindig is szerettem. Az utak nagyon szépek, és olyan területen futnak, ahol általában jó idő van. De az elmúlt hétvégén ez nem volt így."

Sebastien Loeb az idei szezonban hat futamot teljesített a világbajnokság kereteiben a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, melyek közül a legkiemelkedőbb eredménye a chilei harmadik pozíció volt. A WRC-től eltekintve öt nemzeti szintű eseményen állt még rajthoz a Hyundai támogatásából, melyből négyet a legjobbként zárt. A Hyundai számára azonban Loeb sikerével még nem ér véget 2019 - a hétvégén a Monza Rally Show keretében folytatja tevékenységét, ahol Dani Sordo és Andreas Mikkelsen egy-egy i20 R5-össel szeretne emlékezetes autózást bemutatni.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33