l1
l2


 

Latvala jövőre is megkapja a Yaris WRC-t

December 3.
Jari-Matti Latvala a Toyota Gazoo Racing csapatától ugyan búcsút vett, de a finn versenyző nem szeretne visszavonulót fújni – elsődleges nem titkolt célja, hogy 2020-ban legalább öt futamon ott legyen a rali krémjében, melyek közül elsőként a svéd rali teljesítésére lehet esély.

Jari-Matti Latvala, a világbajnokság egyik legtapasztaltabb versenyzője, akitől a Toyota Gazoo Racing az elmúlt héten vett búcsút, 2005 óta első alkalommal fogja kihagyni a sorozat szezonnyitó állomását, mely a Rallye Monte-Carlo eseménye lesz 2020. január 23-26. között. Ha minden a tervek szerint halad, akkor egy Yaris WRC-vel ott lehet a második állomás rajtjánál Svédországban február 13-16. között. A 34 éves versenyző emellett pedig nagy valószínűséggel a számára hazainak számító Neste Rally Finland legendás ugratóit sem fogja kihagyni (augusztus 6-9.).

"Az élcsapatból ugyan kikerültem, de a Toyotával fogok továbbra is együtt dolgozni." - mondta Latvala. "A napok nagyon mozgalmasan telnek, próbálok minden partnert megmozgatni annak érdekében, hogy Svédország és Finnország mellett még Szardínia, Portugália és Wales szakaszait is teljesíthessem. Nem titkolom, azért Új-Zéland is megmozgatja a fantáziámat, de ez már tényleg nagyon sok támogatást igényelne."

Latvala még arra is rámutatott, hogy szívesen csatlakozna Takamoto Katsuta mellé, aki a Toyota Gazoo Racing junior versenyzője, egy lehetséges második WRC-felállásban, ha a csapat főnöke, Tommi Makinen úgy dönt, hogy végrehajt egy ilyen tervet.

"Nagyon fontos lenne számomra, hogy jövőre is versenyezzek." - mondta Latvala. "Ez az év nehéz volt. Nagyon viharos volt a magánéletem is, de a következő évet inkább pár futammal teljesítem, mint abbahagyjam a versenyzést. Most 34 éves vagyok, és azt hiszem, van még jó pár kilométer bennem. Lehet, hogy létrejön egy második csapat, ahol esetleg Takamoto mellé csatlakozhatok, és megpróbálhatnék pontokat szerezni. Alapvetően mindent megteszek, hogy segítsek Tomminak és az egész csapatnak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33