l1
l2


 

Már a Montéra tesztelnek a gyári csapatok

December 5.
A téli szünetben sem pihennek a világbajnokság főszereplői - Ott Tanak a napokban testközelből tapasztalja meg a Hyundai erejét, míg a Toyota teljes egészében felfrissült gárdája szintén december első hetében kezdi meg a Yaris WRC-vel.

A Hyundai az idei szezon lezárásaként izgatottan jelentette be az újdonsült világbajnok leigazolását, és már szinte azonnal el is indítja az előkészületeket a 2020-as szezonra - Ott Tanak, aki Thierry Neuville társaságában veszi először szemügyre testközelből az i20-ast, december 4-én, szerdán érkezik a francia Alpokba, a januári Rallye Monte-Carlo-ra való hangolódásképpen. A szerda elméleti ismerkedésről szól, és az észt ténylegesen pénteken pattan be az i20-asba, Sebastien Loeb vezetésével pedig még csütörtökön veheti szemügyre friss csapatának autóját.

A Toyota Gazoo Racing szintén szerdán kezdi meg a 2020-as szezonra való előkészületeket, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanpera és Takamoto Katsuta vadonatúj felállásával, akik december 4–10. között vezetik a Yaris WRC-t.

Az M-Sport Ford World Rally Team még véglegesíti 2020-as csapatát, és a jövő hónapban tervezi a Rallye Monte-Carlo tesztet.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Andrea Adamo természetesen örömködve érkezett a helyszínre - kíváncsian várja Ott Tanak véleményét és teljesítményét az i20-asban az első tesztalkalmat követően. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy halljuk a visszajelzését.” - mondta Adamo. "Ez lesz az első alkalma, így tényleg kíváncsian várjuk, mit fog mondani nekünk a kilométereket követően.” Érdekességképpen egyébként elméletben az észt bajnok már szánt időt az új autóra, ugyanis a teszt előtt különféle beállítási lehetőségeket kért, de a csapat nem volt hajlandó erre vonatkozóan belemenni a részletekbe.

 

Ott Tanak és Martin Jarveoja a Hyundai-hoz két év Toyotázás után csatlakozik. A jövő hónap Gap központú eseményén a harmadik új autója lesz négy év alatt a párosnak, miután 2018-ban csatlakozott az M-Sport Fordot követően a japánok óriásához.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33