l1
l2


 

Nucita nyerte a Hyundai pénzdíját Monzában

December 9.
Dupla dobogóval zárta az idei Monza Rally Showt a Hyundai - Dani Sordo a második, míg Andrea Nucita a harmadik helyen érkezett célba és vágta zsebre a márka által felajánlott tízezer eurót.

A Hyundai i20 R5-össel rajthoz álló párosok egészen eredményes hétvégét hagytak maguk mögött - a 2019. évi Monza Rally Show dobogójának két lépcsőfokát is a márka foglalta el. A világbajnokság aktív versenyzője, Dani Sordo a második helyezett lett, míg harmadik az az olasz Andrea Nucita, aki ezzel a Hyundai i20 R5 Trophy-díjért járó tízezer eurót is megszerezte.

Andrea Nucita kitűnő teljesítménye a kezdetektől fogva meghatározó volt, hiszen a hivatalos Hyundai Motorsport versenyzők között mozgolódott mind a nyolc gyorsasági szakaszon - Dani Sordo, Andreas Mikkelsen és Craig Breen társaságában. Egyébként mindannyian az R5 osztályban az általános győzelemért versenyeztek, amelyek 2019-re képezték a premier kategóriát a monzai hétvégén. A végeredményt böngészve igen motiváló a Hyundai mérlege, hiszen  a legjobb tízben pontosan öt páros autózott i20 R5-össel.

A díjazás, ahogy azt már előzőleg megírtuk, a Trophy kategóriába nevező párosok számára volt érdekes, és a hét nevező közül volt Nucita a leggyorsabb – eredménye pedig nem kevesebb, mint tízezer eurót hozott. Társával, Mattia Nicastri-val az ötödik szakaszig maguk mögött tudták tartani Dani Sordot, ám a spanyol ezt követően magasabb sebességre kapcsolt, és végül helycsere történt, mely pozíciót a Hyundai gyári versenyzője az utolsó méterekig képes volt megtartani.

A Trophy-ban tehát Nucita megnyerte a tízezer eurós fődíjat. Az abszolút kilencedik, a Trophy második helye és az ötezer euró Andrea Mabellini számára jutott ki.

Andrew Johns, a Hyundai Motorsport ügyfélosztályának értékesítésével foglalkozó vezető munkatárs: "A Hyundai i20 R5 Trophy a Monza Rally Show keretében óriási sikert és versenyképes hétvégét jelentett az összes érintett csapat számára. Nucita hihetetlenül gyors volt egész hétvégén, megérdemli a győzelemért járó díjat. A mezőny nagyon erős volt, több világbajnoki szereplőnk is akadt az abszolút értékelés elején, Nucita pedig velük is képes volt felvenni a harcot."

A 2019-es Monza Rally Show győzteseként egyébként egy Volkswagen Polo R5-öst terelgető versenyzőpáros került ki - Andreas Crugnola és navigátora, Marco Bergonzi 11,5 másodperccel gyorsabban fejezte be a hétvégére tervezett nyolc gyorsasági szakaszt Dani Sordo és Carlos del Barrio előtt.

A 2019-es Monza Rally Show végeredménye:
1. Crugnola Andrea/Bergonzi Marco, Volkswagen Polo GTI R5 1:25:04.2
2. Sordo Dani/del Barrio Carlos, Hyundai i20 R5 +11.5
3. Nucita Andrea/Nicastri Mattia, Hyundai i20 R5 +14.9
4. Bonanomi Marco/Pirollo Luigi, Skoda Fabia R5 +18.3
5. Breen Craig/Wydaeghe Martijn, Hyundai i20 R5 +25.1
6. Mikkelsen Andreas/Jæger Anders, Hyundai i20 R5 +28.9
7. Re Alessandro/Florean Fulvio, Volkswagen Polo GTI R5 +42.3
8. Beretta Matteo/Carrara Fabrizio, Skoda Fabia R5 +43.3
9. Mabellini Andrea/Lenzi Virginia, Hyundai i20 R5 +58.0
10. Bosca Alessandro/Chiesa Damiano, Ford Fiesta R5 MK2 +1:18.8

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33