l1
l2


 

Cseh Vili ment volna még egy kört

December 12.
Sikerrel mutatkozott be murvás talajon a Korda Racing magyar bajnok autójával Cseh Vilmos és Kovács Zoltán, a páros két év kihagyás után az abszolút ötödik helyen zárta az idei Mikulás Rallyt.

Összességében sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Korda Racing, hiszen a csapat hat párosából öt teljesítette az idei versenyszezon utolsó murvás versenyét, a 23. TAXI4 Mikulás Rallyt. A sajnálatos kivételt az ifjabb Fekete László - Fekete László páros jelentette, akik a tereprali szabályok szerint épített Nissan Quashqai-jal a rali második szakaszán, fékhiba miatt a verseny feladására kényszerültek.

A csapat tagjai közül az a Cseh Vilmos végzett a legelőkelőbb helyen, aki több mint két éve ült először, és ezidáig utoljára, a Skoda Fabia R5-ben, murván pedig most először tette magát próbára. Vili murvás bemutatkozására nem lehet panasz, hiszen a célban az abszolút ötödik helyet szerezte meg, alig néhány másodperccel elmaradva a negyedik helyezett mögött. A pilóta egyébként olyannyira élvezte a versenyt, hogy legszívesebben ment volna még egy kört.

Szintén egy Skoda Fabia R5-tel szállt harcba a Ritmus ASE versenyzőpárosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely is. Ők ketten is elégedetten érkeztek célba, tervüknek megfelelően remekül érezték magukat a murvás pályákon, szakaszról-szakaszra gyorsulva, az abszolút 13. helyen érkeztek célba.

Pályafutása során első alkalommal szállt versenybe Mitsubishivel Vizelli Károly és felesége, Vizelliné Jobbágy Éva. A közönségkedvenc párosnak több nehézséggel is szembe kellett néznie, volt két defektjük és az AC pumpa is rakoncátlankodott, de idén is élvezték a Mikulás Rallyt, melyen végül az abszolút 16. helyet szerezték meg.

Szintén sikerrel teljesítette a távot a kétkerék-meghajtású Citroennel Kerék Balázs és Őry Tamás, akik úgy zártak kategóriájuk harmadik helyén, hogy a záró szakaszt úgy is megnyerték a kategóriában, hogy nem működött az átbeszélőjük. 

Sokáig úgy tűnt a csapaton belül Hevesi István lehet a második legjobb befutó, aki ezúttal is szédületes tempót diktált az EVO VI-os Mitsubishivel. Volt olyan gyorsasági szakasz, ahol az abszolút harmadik autót autózta navigátorával, Józsa Péterrel, azonban a rali záró szakaszán begyűjtöttek egy defektet és egy apró műszaki hiba is felütötte fejét. Bár a szép eredmény elúszott, Pistiék nem adták fel, hosszas szerelés után végül sikerült célba vinni a Mitsubishit.

"Úgy érzem megint megkaptuk a Mikulástól, amit vártunk, remek verseny volt az idei Mikulás Rally!" - jegyezte meg Korda Erik a célban. "Azt nagyon sajnálom, hogy Fekete Lackóék számára ilyen korán véget ért a verseny, mert nagyon várták már ezt a ralit, viszont a többiek sikerrel teljesítették a távot, és ha voltak is kisebb nagyobb problémák, összeségében mindenki jól érezte magát. Számunkra még nem ért véget az év, hátra van még a Szilveszter Rally, ahol ha minden jól megy, akkor tudunk adni egy kis ízelítőt abból, hogy mire készülünk 2020-ban."

A 23. TAXI4 Mikulás Rally végeredménye:
1. Klausz Kristóf/Csányi Botond – Ford Fiesta R5 41:32.7
2. Bútor Róbert/Tagai Róbert – Skoda Fabia R5 +5.6
3. Balogh János/Holcer Dániel – Skoda Fabia R5 +10.6…
5. Cseh Vilmos/Kovács Zoltán – Skoda Fabia R5 +52.5…
13. Várkonyi Szabolcs/Várkonyi-Cser Mónika - Skoda Fabia R5 +2:38.0…
16. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva - Mitsubishi Lancer EVO IX +3:50.1…
24. Kerék Balázs/Őry Tamás - Citroen DS3 +7:29.7…
60. Hevesi István/Józsa Péter - Mitsubishi Lancer EVO VI +28.28.7…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33