l1
l2


 

Két csapat indítását fontolgatja a Hyundai

December 12.
Hat versenyző bevetésének gondolatával kacérkodik a Hyundai Motorsport – a friss világbajnokot leigazoló egyesület nem szeretné elveszíteni többi versenyzőjét, így akár egy második csapatot is indíthat annak érdekében, hogy Andreas Mikkelsen és Craig Breen jövőre se maradjon munka nélkül.

Craig Breen lenyűgözte a csapatot az első világbajnoki rajthoz állásával 2019-ben, Finnországban, ahol debütálásaként a hatodik helyet csípte el. Az eseményen a csapattárs, Thierry Neuville bajnoki reményeit szem előtt tartva dolgozott a belga javára az ír fiú, és lényegében emiatt szükséges is volt picit visszavenni a tempójából.

Andreas Mikkelsen egy olyan versenyzője a csapatnak, aki mondhatni szépen teszi a dolgát a háttérben, ám a több futamos kihagyás ellenére a bajnokságban az év végével mégis sikeresen megszerezte az abszolút értékelés negyedik pozícióját.

Mindkét versenyző hozzásegítette a csapatot az első konstruktőri bajnoki címhez 2019-ben, ám Ott Tanak, Thierry Neuville, valamint Sebastien Loeb és Dani Sordo közös i20 WRC-je a jelenlegi helyzetben nem hagy esélyt a bizonyításra Breen-nek és Mikkelsen-nek.

A Hyundai azon gyártók egyike volt, mely egy „B” csapatot nevezett be a világbajnokságba egészen addig, amíg a sorozat új generációja 2017-ben meg nem érkezett. Így a 2020-ra tervezett több irányú felállás nem lenne újdonság a csapat számára, de mindenképpen át kell gondolniuk a következő szezon stratégiáját, ha több lábon terveznek állni. Arra a kérdésre, hogy Breen és Mikkelsen megtartása jelentheti-e a Hyundai N csapat visszatérését, Adamo azt nyilatkozta az Autosport.com-nak: "Sok dologról és sok lehetőségről beszélgetünk. Együtt dolgozunk Andreas-szal és Craig-gel. Nagyon törjük most a fejünket azon, hogy az együttműködést folytathassuk. Mint tudjuk, kevesebb WRC lesz a következő szezonban, így most azon gondolkodunk, hogy milyen úton-módon tudnánk többet elérni."

A konstruktőri cím megünneplésével nem ért véget 2019, ugyanis Craig Breen, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo számára az elmúlt hétvégén még akadt egy feladat, ugyanis mindegyik versenyző részese volt egy-egy Hyundai i20 R5-össel a Monza Rally Show mezőnyének

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33