l1
l2


 

Pirellire vált a Rally VB

December 31.
A Pirelli nyerte meg a Rali VB gumiabroncs beszállítására kiírt pályázatot – az olasz gyártó szerződése 2021-től lép életbe. Az élmezőny mellett a WRC2 és WRC3 kategória résztvevői is élvezhetik a gyár fejlesztéseit bő egy év múlva.

Az FIA által a gumiabroncs beszállítók részére kiírt pályázatot az elmúlt napokban hivatalosan is kiértékelték, melynek eredményeképpen a Pirelli lehet a beszállítója az egyik legnépszerűbb világszintű sorozatnak. Az olasz társaság gumiabroncsokat szállíthat a rali világbajnokság (Rally 1) és az R5 (Rally 2) kategóriába, beleértve a WRC 2 és a WRC 3 bajnokságot.

A Pirelli kinevezését az FIA Világtanács e-szavazása hagyta jóvá az elmúlt héten, mely eredmény a Michelin uralkodásának hosszú korszakát zárja le. Az együttműködés nem feltétlen újkeletű, a Pirelli mondhatni ismét visszaveheti az uralmat – a gumiabroncs márkának hosszú WRC-története van, 181 győzelmet és 25 világbajnoki címet gyűjtött be a sport legsikeresebb csapatainak és versenyzőpárosainak köszönhetően.

2017-ben a cég szünetet tartott a rali sorozatában, ám 2018-ban a háttérben szépen mozgolódott – a tavalyi esztendőben a junior bajnokság exkluzív beszállítójaként tartotta fent a sorozat iránti elkötelezettségét a Pirelli. Legutóbbi szezonja kizárólagos beszállítóként az a 2010-es évad volt, amikor Sebastien Loeb és a Citroen világbajnoki elsőséget ünnepelhetett meg.

Yves Matton, az FIA rali igazgatója: "Egy izgalmas, új szakasz nyílik meg a rali világbajnokság életében. Örömmel jelentjük be a Pirelli győzelmét, mely egyesület 2021-től kezdődő négyéves időszakra exkluzív egyetlen gumiabroncs beszállítója lesz a sorozatnak. Biztos vagyok benne, hogy a Pirelli rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és ezt előnyére fogja fordítani az adott időszakban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33