l1
l2


 

Oliver Solberg Polo-val megy a Montéra

December 31.
Második világbajnoki megmérettetésére készül Oliver Solberg – a norvég fiú az idei Wales Rali nehézségeit követően jövő januárjában folytatja a menetelést a nagyok között, ahol egy Volkswagen Polo GTI R5-össel szeretne bizonyítani.

A 2003-as rali világbajnok, Petter Solberg fia ugyanazzal az autóval áll oda a 2020-as szezonnyitó Monte-Carlo rajtvonalához, amellyel az idei év októberében Nagy-Britanniában debütált. "Izgalmas lesz Monte-Carlo!" - kezdte gondolatait Oliver. "Mivel igen nehéz körülményeket szokott hozni a szezonnyitó, emiatt az elsődleges célom a hasznos tapasztalatszerzés lesz. Apa történeteiből tudom, hogy ez az egyik legnehezebb esemény - ha az időjárás ellened van, akkor határozottan a legnehezebb. Mindezek ellenére tanulni szeretnék. Nem sok kilométer van még bennem aszfaltos beállítású autóval, így ez határozottan jó lehetőség arra, hogy ezen változtassak."

Solberg junior a jövő hónap elején kétnapos tesztet tervez letudni a francia Alpokban, hogy felkészüljön a január második felében elrajtoló Monte-Carlo-ra. A szezonnyitón túl egyébként Solberg azt állítja, hogy tervei továbbra is képlékenyek, annak ellenére, hogy a Skoda Fabia R5 evo-val folyamatosan egyeztetnek. Hozzátette: "Még nem tudom, mi fog történni. Nem titok, hogy beszélgetünk néhány csapattal, akik között ott van a Skoda egyesülete is. Remélem, hamarosan letisztázódik minden, és Monte-Carlo után már biztosabbat fogok mondani a folytatásról."

Nem lenne meglepő, ha a norvég fiú a második, svéd állomáson is színesítené a mezőnyt, hiszen közel hazai eseménynek számíthat. "Úgy nőttem fel, hogy apa szinte a kertünk végében versenyzett. Így természetesen szeretnék ott lenni a remélhetőleg havas futamon. „A tavalyi év nehéz volt, emlékszem, hogy Lettországban megnyertem a Sarma Rallyt, és sok srác onnan indult egyenesen Svédországba. Svédország majdnem egy álom lenne számomra - az utak olyan közel vannak a házunkhoz, és a Torbsy központú csapatunkhoz. Szeretnék a következő szezonban egy R5-ös autót vezetni a WRC 2-ben vagy a WRC 3-ban, és ez a konkrét álom számomra."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33