l1
l2


 

Mikkelsen lesz a Pirelli pilótája

Június 30.
Július közepén kezdi meg legújabb fejlesztésű gumiabroncsainak tesztelését a Pirelli. Az olasz vállalat segítségére Andreas Mikkelsen lesz, aki egy igazán látványos dekorral büszkélkedő Citroen C3 WRC-vel feszegeti majd az abroncsok határait.

Noha az idei Rali Világbajnokság menetrendje még javában tartogat kérdéseket a Covid-19 miatt bekövetkezett kényszerített leállás után, a legek kategóriája már izgatottan várja az újraindulást. A Pirelli szorgosan követi az idei menetrendet, és természetesen lelkesen gondol a jövőre - rövidesen eljut a szakaszokra annak érdekében, hogy gumiabroncsokat fejlesszen ki a 2021-es világbajnokságra, ahova az olasz cég exkluzív gumiabroncs szállítóként fog visszatérni

Az első tesztre Szardínia szigetén kerül sor, mely kilométereket az FIA természetesen árgus szemekkel fog figyelni. A Pirelli a Citroen C3 WRC-t egyedülálló színösszeállításban fogja megmutatni, melyet a norvég Andreas Mikkelsen vehet irányítása alá Anders Jaeger társaságában. A tesztek július közepén kezdődnek aszfalton és murván egyaránt, hogy minden körülmény között a lehető legtöbb információ begyűjtése megtörténjen. A tesztek különösen a kemény keverékű gumiabroncsok fejlesztésére összpontosítanak, figyelembe véve a Szardínia szakaszaira jellemző magas hőmérsékleteket és koptató felületeket.

Terenzio Testoni, a Pirelli ralis tevékenységének menedzsere elmondta: "Annak érdekében, hogy megnézhessük, milyen messzire jutottunk a fejlesztések során, úgy gondolom, a lehető legjobban választottuk ki az autó és a versenyzőpáros kombinációját. A C3 WRC, amelyet jelenleg nem használnak a világbajnokságon, rendkívül reprezentatív a teljesítmény szempontjából, és lehetővé teszi a 2021-es gumiabroncsok fejlesztését mindenki számára, tisztességes módon. Andreas tapasztalt pilóta, aki jól ismeri az abroncsok viselkedését minden felületen. Az általunk elképzelt és létrehozott fejlesztéseknek egy teljes csomagban be kell mutatniuk a teljesítményt és a megbízhatóságot, ami mindig a legnagyobb kihívás egy rali verseny során."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33