l1
l2


 

Kris Meeke rajthoz áll a Dakaron

November 22.
A rali világbajnokság korábbi csillaga, Kris Meeke új fejezetet nyit karrierjében – a brit versenyző megerősítette, hogy a 2021-es Dakar résztvevője lesz a PH Sporttal az SSV kategóriájának.

Kris Meeke, aki tavaly még a Toyota Gazoo Racing színeiben a Rali VB szerepelt, 2020-ban csak egyetlen ralin állt rajthoz, a Legend Boucles a Bastogne eseményen, amelyet jól ismert navigátorának, Seb Marshall társaságában nyert meg. Augusztusban a Skodával való tesztelésen kívül Meeke egy lépést hátrált az autósporttól, miközben terveit szépen csöndben próbálta összehozni. Ezek a jövőbeli tervek már világosak – Dakaron való rajthoz állását Instagram-oldalán található bejegyzés keretében erősítette meg. Wouter Rosegear lesz segítéségére a jobb oldalon, aki 2006 óta minden Dakaron versenyzett.

A terepralis próbálkozás a PH Sporthoz való visszatérését jelenti Meeke számára, mely egyesülettel 2016-ban megnyerte a Portugál Rallyt és a Finn Rallyt, a Citroen gyári csapatának szünetében a C3 WRC fejlesztésekor.

Ez nem az első alkalom, hogy Meeke tereprali versenyen próbál szerencsét, hiszen a 2012-es Baja 1000 során kategóriájában a 18. lett egy Honda CRF450X nyergében.

Ha követtük a Dakar eseményeit az elmúlt években, akkor tisztában vagyunk azzal, hogy nem hat az újdonság erejével, ha egy raliversenyző részese szeretne lenni a kéthetes küzdelmeknek – az idei évben egyelőre Kris Meeke az, aki frissen csatlakozik egy olyan mezőnyhöz, ahol két rali világbajnok is szerepelni fog: Sébastien Loeb és Carlos Sainz. Meeke karrier-mentora - Colin McRae - szintén belépett a híres versenyre, miután már letette névjegyét a WRC asztalára. Meeke közvetlen azonban nem fog versenyezni Loeb vagy Sainz ellen, mivel ez utóbbi két versenyző a legfelső szintű autó kategóriában fognak harcolni, Meeke pedig az SSV osztályban buggy típusú járművel teljesítheti a kilométereket.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33