l1
l2


 

Címvédésben bízik a Korda Racing a Mikulás Rallyn

December 5.
Sorsdöntő futamra készül az Országos Rallye Bajnokság idei utolsó állomásán a Korda Racing, a csapat Volkswagen Polo R5-ösével versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László ugyanis egyike azon négy párosnak, aki harcban áll az abszolút bajnoki címért.

Rendhagyó módon tér véget az idei rendhagyó szezon a magyar ralibajnokságban, a világjárványnak köszönhetően idén decemberben az egyébként évzáró buli versenyként aposztrofált Mikulás Rally dönt a bajnoki helyezések sorsáról. Az abszolút értékelésben hihetetlenül kiélezett a küzdelem, hiszen négy páros is esélyesként érkezik Veszprémbe. A legkedvezőbb helyzetből Hadik Andrásék várják a rajtot, akik mögött 11 pontos hátránnyal következnek Turán Frigyesék a második helyen, mögötte szorosan Vincze Ferenc és Velencei Ádám foglalja el a harmadik és a negyedik helyet a ponttáblázaton.

A csapat színeiben versenyző Vizelli Károly számára sem lesz tétnélküli a szezon egyetlen murvás futama, hiszen az eredmények kedvező alakulásával akár a hatodik helyre is felkapaszkodhatna a létavértesi pilóta. Bizakodásra adhat okot, hogy Karcsi első versenyét az R5-ös Skodával éppen itt, Veszprémben teljesítette, igaz ennek már több mint két éve. Ifjabb Fekete László számára is az évad legfontosabb versenye következik, hiszen a fiatal pilóta hazai pályán szállhat harcba hogy megszerezze az RC4-es kategóriája év végi dobogós helyeinek egyikét.

A csapat ezúttal egy harmadik R5-ös versenyautót is hadrendbe állít, hiszen a Mikulás Rallyról nem hiányozhat Várkonyi Szabolcs sem, aki ezúttal egy legutolsó fejlesztésű Skoda Fabia Rally2 EVO-val és a rutinos Kerekes Józseffel áll rajthoz.

"Nincs értelme számolgatni, nyomni kell, ami a csövön kifér!" - jelentette ki határozottan Korda Erik a verseny rajtja előtt. "A bajnokság hihetetlenül szoros, hiszen az első négy helyezett között mindössze 13 pont a különbség, így gyakorlatilag bármi megtörténhet, ez pedig az utolsó futam, úgyhogy nincs mire tartalékolni! Mi mindenesetre nagyon bizakodunk, hiszen imádjuk a Veszprémi környéki murvás pályákat, Frici, Karcsi, Szabi és Lacika is nagyon szeret itt versenyezni. A tét nem kicsi, hiszen Friciéknek minden esélye megvan a győzelemre, ez azonban önmagában még kevés a bajnoki címhez. Friciékkel egész évben azért dolgoztunk, hogy az év végén mi állhassunk fel a dobogó legfelső fokára, úgyhogy küzdeni fogunk az utolsó méterekig.

Ugyan Vizelli Karcsiék is nagyot, akár hat helyet is előre léphetnének a bajnoki tabellán, de erre sem görcsölünk rá, megyünk ahogy tudunk, gyűjtjük a kilométereket és megpróbáljuk kiélvezni a verseny minden egyes kilométerét. Körülbelül ugyanezt tervezzük Várkonyi Szabiékkal is, hiszen idén ők még nem is tudtak versenyezni, a Mikulás Rallyt azonban ki nem hagynák, ők egy vadiúj, Rally2-es Skodával csapathatnak a murvás pályákon. Fekete Laci számára is nagyon fontos ez a verseny, legfőképp azért, mert hazai pályán zárhatja az idei szezont. Idén már láthattuk, hogy a tempóval nincs baj, egy kis szerencsével futamgyőzelmei lehetnének, bízunk benne, hogy véget ér balszerencse sorozatunk és egy szép eredménnyel zárhatjuk az évet!"

A Korda Racing versenyzői a TAXI4 Mikulás Rally-n:
#33. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5
#19. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5
#20. Várkonyi Szabolcs/Kerekes József, Skoda Fabia Rally2 EVO
#35. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, SBA-Car, Wesz-Car, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Doboz- és Acélszerkezet Kft, Ulex Trans-Trade Kft, Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, GP-Soft, UCorax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33