l1
l2


 

Botka meglepetéssel készül az idei szezonra

Január 26.
Újabb babérokra tör idén Botka Dávid a kontinens bajnokságban. A magyar versenyző a tavaly megszerzett ERC2-es bajnoki cím után az idei szezonban az Európa Bajnokság összetettbeli ponttábláján szeretne maradandót alkotni Citroen DS3 R5-ösével, de mást is tartogat a tarsolyában.

Botka a sorozat hivatalos honlapján jelentette be, hogy nyolcfutamos évadot tervez az EB-n, és első körben az évadnyitó Rally Liepaja-n szeretne bizonyítani legújabb fegyverével, 2016. február 5-7. között. A további menetrend szerint részese lesz a Kanári-szigetek, az Acropolis rali és az Azori-szigetek mezőnyének. Hogy a következő négy futam melyik lesz, azt az első félévben elért eredmények alapján fogja eldönteni a magyar srác.

Jelenlegi felállás szerint a Citroen DS3 R5-ös az Európa Bajnokságon lesz látható, míg a magyar futamokon továbbra is egy R4-es Mitsubishi-vel próbál szerencsét Botka.

"Nem mondom, hogy rengeteg kaput nyitott meg a bajnoki címünk, de a partnereink büszkék ránk és továbbra is mellettünk állnak. Szerencsére vannak új támogatóink is, akiknek szeretnénk maximálisan megfelelni.” - összegezte az elmúlt időszakot Botka Dávid.

"Azt már korábban is elmondtuk, hogy az új autóval az European Rally Championship versenyein szeretnénk indulni. De emellett egy meglepetéssel fogunk szolgálni mindazoknak, akik eljönnek csütörtökön a sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozónkra! Mindenkit szeretettel várunk!” - hívja meg az érdeklődőket Dávid.

A sajtó munkatársai mellett minden rajongót, rali kedvelőt vár a Botka Rally Team a rendezvényre!

Az esemény helyszíne: Citroën Pásztor Hivatalos Márkakereskedés, 1173 Budapest, Pesti út 2.

Az időpont:  2016. január 28. csütörtök, 15:00

Lara