l1
l2


 

Klausz Kristóf győzelemre vezette a Korda Racing Skodáját

Március 19.
Tökéletesre sikerült Klausz Kristóf bemutatkozása a Korda Racing Skoda Fabia versenyautójával, a fiatal pilóta az ausztriai Rebenland Rallyn szerezte meg a győzelmet Mitropa Kupában.


Fotó: MGR Images

Nagy izgalommal várta az idei Rebenland Rally rajtját Klausz Kristóf és Csányi Botond, hiszen pályafutásuk során először aszfaltversenyen szállhattak harcba egy R5-ös versenyautóval. Az előzményekkel kapcsolatban csak annyit, hogy a Korda Racing R5-ös Skodáját az eredeti tervek szerint Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely vitte volna táncba, azonban a pilóta egy betegség miatt Kristófot kérte fel helyettesítésére.

A Rebenland Rally a Mitropa Kupa mellett az osztrák nemzeti bajnokságot is útjára indította a 2019-es szezonban, a futam szervezői összesen 16 gyorsasági szakasszal és 170 versenykilométerrel kedveskedtek a nemzetközi mezőnynek, így hosszú és kemény csata várt Klausz Kristófékra is első aszfaltos versenyükön az R5-ös Skodával. A bemutatkozás viszont remekül sikerült, hiszen Kristóf fölényes győzelmet aratott a Mitropa Kupában, az abszolút értékelésben pedig egy hajszál választotta a dobogótól.

"Hatalmas gratula a srácoknak a Rebenland Rallyn aratott sikerekhez!" - mondta Korda Erik a verseny végén. "Nagyon kemény és hosszú verseny volt az idei osztrák szezonnyitó, de Kristóf hamar elkapta a ritmus és nagyon érett versenyzést bemutatva teljesen megérdemelte szerezte meg a győzelmet a Mitropa Kupában és nagyon közel állt ahhoz, hogy legjobb külföldi versenyzőként az osztrák értékelésben is elcsípjen egy dobogós helyet. A srácok ismét tökéletes munkát végeztek, a Skoda a rajttól a szépen muzsikált, ezúton is köszönöm munkájukat.

Legközelebb már hazai pályán versenyezhetünk, jövő hét végén az Eger Rallyval idehaza is kezdetét veszi a pontvadászat. Nagyon bizakodva tekintünk a magyar bajnokság elé, az szezonban ugyanis nem titkolt célunk a bajnoki cím megszerzése lesz!"

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Industrial Electro Service Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Travel 4 You, Iramco Trade Kft, BWS Belső Tér Kft, Sztráda 92 Kft, Stein Villamos Kft, BIO-EU Kft, Abacus Invest Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33