l1
l2


 

Győzelemmel kezdte a magyar bajnokságot a Korda Racing

Április 1.
Szenzációs futamgyőzelemmel kezdte a Magyar Rallye Bajnokság 2019-es szezonját a Korda Racing, Vincze Ferenc és Bacigál Igor az R5-ös Skoda Fabiával az abszolút első hely mellett az extra pontokat adó power stage-ről is elvitte a maximális pontszámot.

Öt versenyzőpárossal érkezett a magyar ralibajnokság idei szezonnyitó állomására, a Credobus Eger Rallyra a Korda Racing. A hagyományosan aszfaltos pályákból álló futam rendhagyó módon, egy szuperspeciál szakasszal vette kezdetét, amely ezúttal beleszámított a verseny értékelésébe.

A Korda Racing számára tökéletesen indult a verseny, hiszen péntek este Vincze Ferenc és Bacigál Igor foglalta el az első helyet. Szombaton újabb kilenc szakasszal folytatódott a verseny, melyeken tovább dominált a Kora Racing Skodája, a nap kilenc gyorsaságijából hetet megnyerve közel 20 másodperces előnnyel foglalták el az első helyet Vincze Ferencék. A befejező napon helyezésük megszerzése érdekében a csapat a biztonságra fektette a legnagyobb hangsúlyt, de a megrendezett hat gyorsasági szakaszból hármat így is megnyertek, köztük a záró power stage-et, így elsőként gurulhattak fel a Dobó téren felállított céldobogóra.

"Fantasztikus verseny volt, gratulálok az egész csapatnak!" - mondta Korda Erik a célban. ”Ahogy azt már a verseny előtt is említettem, idén a bajnoki címet szeretnénk megszerezni, ehhez pedig sikerült megtennünk az első nagy lépést. Ezt a sikert is a remek csapatmunkának köszönhetjük, mindenki maximálisan hozzátette a magáét a győzelemhez: nagyon jól sikerültek a fejlesztéseink és a verseny előtti tesztek, a srácok ismét tökéletes autót adtak a versenyzők alá, Ferike és Igor pedig nemcsak szélvész gyorsak voltak, a megrendezett 16 gyorsaságiból 11-et megnyertek, hanem mindemellett nagyon érett versenyzést mutattak be, úgy érzem megérdemelten szereztük meg a győzelmet."

Üröm az örömben, hogy a csapat két párosa számára idejekorán véget ért az Eger Rally, ráadásul mindketten az első helyről búcsúztak. Hevesi István vezette az ORC abszolút értékelését, amikor a szombati nap utolsóelőtti gyorsaságiján leesett a pályáról. A szakaszt még teljesíteni tudta, de mivel az autó súlyos károkat szenvedett, ezért számukra itt ért véget a verseny. Hevesihez hasonlóan Vizelli Károly is baleset miatt, a 12-es kategória első helyéről kényszerült korai búcsúra, Kareszék a rali hetedik gyorsasági szakaszán kerültek bajba. Szerencsére mindkét versenyzőpáros sértetlenül szállt ki az autóból.

Kategória győzelemmel mutatkozott be az RC3-as géposztályban Kerék Balázs és Őry Tamás. A Citroen DS3 R3-mal versenyző páros számára ez a verseny még a tanulásról szólt, amire a két versenynap akadt lehetőségük bőven. A kategória ugyan elkopott a rali céljáig, mindez azonban mit sem von le a páros érdemeiből. Elégedetten érkezett célba Makovics Ádám és Szabó Tamás is, a fiúk az M3-as BMW-vel az ORC abszolút értékelésben épphogy lecsúsztak a pontszerző helyről, a BMW-k között pedig az ötödik legjobb idővel zárták a ralit.

"Gratulálok minden célba érkező párosunknak, sajnos Heves Pistiéknek és Vizelli Kareszéknak ez most nem sikerült, de bízunk benne, hogy Miskolcon tudunk szépíteni. Nincs sok időnk az ünneplésre, gyorsan átnézzük és átöltöztetjük a Skodát és indulunk is Ausztriába." - tért rá Korda Erik a csapat előtt álló feladatokra. "A Lavanttal Rallyn folytatjuk a közös munkát Klausz Kristóffal, akivel egy Mitropa Kupa győzelemmel mutatkoztunk be a Rebenland Rallyn. Könnyű dolgunk most sem lesz, 15 páros érkezik R5-ös autóval az osztrák versenyre, de bízunk benne, hogy meg tudjuk őrizni az első helyet a Mitropa Kupa bajnoki ponttáblázatának élén.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33