l1
l2


 

Ogier: "Nagy nyomás volt rajtunk"

Május 16.
Sebastien Ogier sikeresen teljesítette elsődleges célját a Chile ralin - a rendkívül értelmes második helynek köszönhetően újra élre állt a bajnokságban.

Sebastien, gratulálunk a második pozícióhoz, mely eredménnyel visszavetted a bajnokság vezetését. Szinte az utolsó méterekig komoly küzdelmeket láthattunk – igényes eseményt tudtatok le?

Ogier: "Elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Jó dolog visszaszerezni a bajnokság első helyét, de az ide vezető út azonban ezúttal sem volt problémamentes. Végig keményen kellett küzdenünk Seb (Loeb) nem volt könnyű falat a számunkra. Minden egyes szakaszon nagy nyomás volt rajtunk, de szerencsére egészen jó eredménnyel ünnepelhettünk a célban. Érdekes hétvége volt ismeretlen körülmények között. Az ünneplés után egy jó alvás következik."

A vasárnapi második szakaszon megszerzett első időd irányadó volt Seb Loeb számára. Néhány alkalommal említetted a hétvégén, hogy a határon voltál, és itt is úgy tűnt, hogy már nem kellene tovább nyomni...

Ogier: "Őszintén szólva, amikor átléptem a célvonalat, akkor gondoltam úgy, hogy ez a vezetési stílus kellett a második helyhez. Néhány helyen azért haboztam, ott pár tized bent is maradhatott. Amikor először teljesíted az ismeretlen szakaszokat, nehéz a határon autózni. A kilométereket végig élveztük, sok izgalom volt az autóban. Néhány helyen nagyon gyors, és nagyon kevés hely van a hibára. Muszáj volt megtapasztalni, mi a határ, hiszen csak így hozhattuk az élmezőnybeli eredményt."

Meg tudod esetleg határozni, mik voltak az autó hibái a hétvégén?

Ogier: "Nem titok, hogy a hétvége folyamán néhány alkalommal igen frusztráltan éreztem magam. Nem éreztem magam kényelmesen az autóban a csúszós és technikás részeken. Még nem azonosítottuk az okot. A héten tesztelni fogunk, és megpróbálunk választ találni a kérdésekre. Következő futamon elsők leszünk a rajtsorrendben, így tényleg jó lenne tisztázni egy-két dolgot az autón."

Julien, egy új eseményen határozott eredménnyel végeztetek. Mennyire fárasztott le Chile?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Igen, nagyon sok új dolgot fedeztünk fel. Izgalmas volt először itt lenni. A szervezők jó munkát végeztek ezen az eseményen. Volt azért izgalom a Power Stage alatt, amikor a tűzoltókészülék felrobbant az autóban. Megpróbáltam olvasni a jegyzeteket, de már szinte lélegezni sem tudtunk. A Seb és Daniel elleni harc nagyon élvezetes volt. A közösségi médiában is látható volt, hogy jól éreztük magunkat. Mindig örülünk, ha közösen tölthetünk el egy kis időt velük."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33