l1
l2


 

7 év után magyar bajnokin, az 50-es jegyében!

Június 30.
2012-ben indult utoljára Várkonyi Szabolcs, a Ritmus Ase versenyzője itthon bajnoki futamon, így elég hosszú idő után tér haza versenyezni. Erre az alkalomra az egyetlen hazai murvás futamot választotta, ahol a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével és a már megszokott Makai Geri navigálásával vesz részt július első hétvégéjén.

Várkonyi Szabolcs: Tulajdonképpen idén még nem versenyeztünk, év elején volt egy kis egészségügyi problémám és nem akartunk kockáztatni egy ilyen drága autóval, így kihagytunk pár tervezett futamot. Ez már a múlté, a Fit4race segítségével és edzésprogramjával remélhetőleg jobb formában leszek, mint az elmúlt pár évben bármikor. Aztán mikor már visszatérhettem volna, Makai Geri barátomnak kisfia született, így megint csúszott kicsit a visszatérés.

Így kellőképpen kiéhezve várjuk a veszprémi futamot, amit azért választottunk, mert nagyon szeretünk murván versenyezni az R5-ös autóval. Természetesen nincsenek vérmes reményeink, nagyon sok top autó és pilóta van itthon, a pályaismeretünk sem az igazi már, mivel utoljára 1996-ban mentem ezeken a pályákon, pár Mikulás Rallye pályát leszámítva, de azért szeretnénk a középmezőnyben végezni.
Két tesztünk is lesz, az egyiken támogatóinkat is megautóztatjuk, ez reméljük elég lesz, hogy felvegyük a ritmust.

Köszönöm a gesztust Gerinek, aki kitalálta és az RSB-nek, aki engedélyezte, hogy az 50-es rajtszámot kapjuk, hisz nem régen töltöttem be az 50-et!

Makai Gergely: Sok minden történt, mióta az OMP tűzállómat a szekrénybe tettem még év elején. Ami a legfontosabb, hogy megszületett a kisfiam és most minden szabadidőmet Ő és az anyukája kapja! Most a rally világbajnokságon éppen nyári szünet van, ezért nagyon jó az időpont számunkra, hogy Veszprémben induljunk az R5-ös Skodával. Nekem ez lesz az első Veszprém Rally-m navigátor oldalról / 2006-ban fotóztam itt először és nem felejtettem el azóta sem a sok ugráló WRC-t a sólyi erdőben ( köztük Benik Balázs – aki most is indul ), azóta is ez az itthoni kedvenc versenyem! 
Szeretnénk egy jót autózni, ezzel megünnepelni Szabi szülinapját!

Várunk mindenkit sok szeretettel a versenyre!

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33