l1
l2


 

LPWM: Három és fél páros a Baranya Kupán

Június 10.
Csapatunk az LPWM Sport népes létszámmal indul a Mitropa kupa magyarországi futamán. A Baranya kupa keretén belül egy külön kategóriában lehet indulni olyan párosoknak is, akik nem neveztek a nemzetközi sorozatba, azonban felkészülés, vagy jó móka gyanánt versenyeznek egy jót a mecseki pályákon. Nos, az LPWM sport részéről mindkét formában érintettek vagyunk.

Lovász Pál és Kürti Tamás nem indul ezen a futamon. Így ebben az összeállításban. Pál a következő magyar bajnoki futamot részesíti előnyben, így csak Kürti Tamás, mint csapatvezető lesz jelen az eseményen. Volt ez így egészen szerda reggelig. Azonban akkor, a csapatunk jó barátja, Botka "Dudu" Dávid fordult kéréssel tamáshoz, aki azonnal igent mondott, így a Botka - Kürti (Skoda Fabia R5) révén félig érintettek vagyunk.

"Ez valóban így történt, Dudu megkeresett az utolsó utáni pillanatban, én pedig barátunk invitálását elfogadtam. Legalább több tapasztalatot szerzek a Skodáról, ami a későbbiekben még hasznunkra válhat. Így közvetlen ott leszek csapatunk minden tagja mellett, igaz mégiscsak a pályán belül és nem kívül" - adta a rövid tájékoztatást csapatunk vezetője a teszten.

Bacsa Tamás és Hanyik Gergely, ahogy ezt korábban közösen eldöntötték, a veszprémi egyetlen murvás versenyt kihagyva, inkább a további aszfaltos bajnoki futamokra való felkészülésre fektetik a hangsúlyt. Visszatérnek ebből az apropóból korábbi, első nagy sikerük helyszínére, Komlóra. Tavaly itt a Rallye2-ben abszolút 3. helyen végeztek, szakaszgyőzelmet is aratva.

"Most is lendületes autózásra készülünk. Muszáj megtanulni ezt a MItsubishit. Én ezzel az autóval még kezdőnek számítok, és hogy ez a kapcsolatunk a gyémántos márkával még bensőségesebb legyen, itt a Mecseken gyűjtünk tapasztalatokat. 15-20%-kal többet szeretnék kiautózni, persze biztonsággal, ami úgy gondlom a további fejlődésem érdekében elengedhetetlen" - jegyezte meg Tamás a csapat vezetésével egyetértésben.

Tábori Ákos és Nagy Brigitta is, hasonlóan Bacsáékhoz az összecsiszolódás érdekében rajtolnak. Friss triót alkotnak ők így ketten az autóval. Az első bajnoki futamon ők még nem rajtoltak és a kisesett kilométerek pótlására remek alkalom a kiváló minőségű mecseki pályákon való versenyzés.

"Így van, nagyon jó gyorsaságik várnak ránk. Brigittával remekül dolgozunk együtt az autóban, most közösen a célunk az, hogy ezt az összhangot közösen teremtsük meg az autóval is. Vannak még tapasztalatban hiányok, de ezeket csökkenthetjük itt Komlón egy zökkenőmentes futam teljesítésével. Ez az elsődleges oka és egyben célja is a mostani rajthoz állásunknak" - adta tudtunkra Ákos.

Ifj. Kanyik Antal a nemzetközi Mitropa kupában indul, szintén Peugeot 208 R2-vel. Anti idén már versenyt is nyert Ausztriában. Most is a lehető legjobb szereplése törekedik. Nyírfás Julianna idén még nem ült mellett és nem is fog, hisz társa, mint a teszten is örömmel láttuk, gyermeket vár. December 6-ra várjuk az új csapattagot, de addig Antinak komoly feladatai vannak.

"Valóban nekem nagyon fontos ez a hazai futam. Szeretném a jó pozíciómat megerősíteni a Mitropa kupában. Kategóriában egyértelműen a végső siker érdekében hajtok majd. Az autó elkészült, jól muzsikált a teszten, így bizakodva várom a technikás és egyben gyors pályákon való versenyzést mától. Remélem problémamentes futam esetén a dobogón találkozunk majd" - jelezte felénk egyértelmű céljait ifj. Kanyik Antal.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

ifj. Kanyik Antal partnerei: Exclusive Change, Exclusive Tours, Pentolt Kft., Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft., Hidra Kft., 3D iClone, Kanyik Autószerviz, SRTeam, Atech Racing, Brian James trailers.

LPWM Sport

 

 

 

 

 

 

 

 

33