l1
l2


 

Klausz mindent vitt a Baranya Kupán

Július 28.
A Korda Racing R5-ös Skoda Fabiájával versenyző Klausz Kristóf Mitropa Kupa-beli harmadik, és pályafutása első abszolút futamgyőzelmével zárult a Hídépítő Baranya Kupa.

Változatos időjárási körülmények közepette vette kezdetét az idei Baranya Kupa, a pénteki kánikulát követően szombat reggelre megérkeztek az esőfelhők Komló térségébe. A hosszabbik versenynapon 11 gyorsasági szerepelt a rali programjában, melyeken hol esőben, hol szárazon mérte össze erejét a nemzetközi mezőny. A kihívásokra a Korda Racing Skodájával száguldó Klausz - Csányi kettős reagált a legjobban, és végül több mint negyven másodperces előnnyel foglalták el a dobogó legfelős helyét a rali céljában.

"Gratulálok Kristófnak és Botondnak első abszolút futamgyőzelmükhöz!" - mondta boldogan Korda Erik a verseny végén. „Az első siker mindig nagyon fontos mérföldkő egy versenyző életében, nagyon örülök, hogy ehhez a Korda Racing is hozzá tudta tenni a magáét. Kristóf ismét nagyon érett versenyzést mutatott be, ezúttal is az volt a taktikánk, hogy magabiztos kezdés után gyorsaságiról-gyorsaságira fokozzuk a tempót. Végül a gyorsasági szakaszok csaknem felét megnyertük, és magabiztos előnnyel végeztünk az első helyen. A futamgyőzelemmel természetesen elsődleges célkitűzésünket is elértük, megőriztük makulátlan mérlegünket a Mitropa Kupában, ahol harmadik közös versenyünkön, harmadik győzelmünket ünnepeltük.

Pedig egyáltalán nem volt könnyű verseny az idei Baranya Kupa, sosem lehetett tudni mikor és mennyi eső esik a pályákra, ez a mi dolgunkat is megnehezítette, de Kristóf és Boti minden váratlan helyzetre nagyszerűen reagált a srácok pedig ezúttal is tökéltes autót biztosítottak versenyzőinknek. Bár a vetélytársak azon a három futamon, melyeken Kristóf nem vett részt egy kicsit megléptek előlünk, de a mostani győzelemmel megkezdtük a felzárkózást, úgyhogy a szezon hátralévő részére azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megszerezzük a Mitropa Kupa bajnoki címet.

Sajnos nem lehetünk felhőtlenül boldogok, mert bár Veszprémben úgy tűnt minden rendben, Várkonyi Szabolcsnál ismét előjött a rosszullét, így a negyedik gyorsasági után a verseny feladása mellett döntöttek. Egyelőre abban maradtunk, hogy az aszfalt versenyeket hanyagoljuk és megnézünk pár murvás eseményt. Sajnos ebből nincs túl sok a közelben, de van már pár verseny, amit kiszemeltünk magunknak, szóval bizakodva várjuk a folytatást."

Hídépítő Baranya Kupa a Hertz Kupért végeredmény:

  1. Klausz Kristóf – Csányi Botond, Skoda Fabia R5 1:01:09.0
  2. Kovács Antal – Istovics Gergely, Ford Fiesta R5 +41.6
  3. Maricsek Miklós – Bán Viktor, Mitsubishi Lancer EVO IX +1.01.3
  4. Fogassy Gergely – Berendi Dávid, Ford Fiesta R5 +1.03.5…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft., Young BTS Kft, Music Engine Kft, Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, Qtimax Hungary Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, Alexovics Kft, Stefani Hungária Kft, Auto-Szoft Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33