l1
l2


 

A Rally VB felé kacsingat Chris Ingram

December 17.
Az újdonsült Európa Bajnok, Chris Ingram nem titkolja, hogy egyre jobban izgatja a továbblépés lehetősége - a terv pedig akár már jövőre meg is valósulhat

A 25 éves Chris Ingram 1967 óta az első brit, aki elnyerte az Európa bajnoki címet, annak ellenére, hogy súlyos költségvetési küzdelmekkel találta magát szembe, amelyek tömeges finanszírozási projektet indítottak a kampány befejezéséhez elegendő forrás biztosítása érdekében. Ingram úgy érzi, hogy a cím segíthet további támogatók megtalálásában, hogy Ross Whittock navigálásával a következő évben a Toksport csapattal részese legyen a WRC3-as pontvadászatnak.

"Itt az idő, hogy próbára tegyük magunkat a világbajnokságon, egyértelműen ez a következő lépés, amit meg kell tennünk!" - jelentette ki a brit versenyző a wrc.com-nak. "Az EB cím nagyszerű lehetőséget adhat nekünk ahhoz, hogy feljebb lépjünk a legmagasabb szintre. Mindig nehéz volt megtalálni a lehetőséget megfelelő finanszírozás nélkül, de most nagyon keményen dolgozom, és az egész csapatnak tényleg meg kell próbálnia ezt megvalósítani. Az, hogy meg tudtuk nyerni az EB-t, hihetetlen lefedettséggel és nagy érdeklődéssel bírtunk a potenciális szponzorok és támogatók részéről. Szerintem ettől jobb alkalom nincs arra, hogy megpróbálkozzunk rajthoz állni a nagyok között.”

Chris Ingram 2017-ben már letette névjegyét az Európa Bajnokság asztalára, ugyanis a 27 év alatti kategóriában nem talált legyőzőre. Korban pedig tökéletes – 25 éves, kellő tapasztalattal a háta mögött készen állhat a világbajnokságra.

"Átnéztük az összes lehetőséget, de azt kell mondanom, hogy az lenne a legjobb ha az R5-ös autót és a Toksport, amely csapattól a lehető legtöbb támogatást kapom lenne a legjobb választás számomra. Úgy gondolom, hogy jó esélyünk van a WRC 3-ra a következő évben, de egy kétkerékmeghajtású autóba való visszatérés inkább kockázatot jelentene."

Maga a sorozat nem lenne teljesen új Ingram számára, ugyanis 2018-ban a török futamon már próbára tette versenyképességét – sokan felkapták a brit fiúra a fejüket, ugyanis debütálásként a WRC2-esek között egy harmadik helyet csípett el.

"Szeretnék versenyezni Németországban, esetleg néhány hosszabb távot jelentő futamon, és talán Japán sem lenne ellenemre. Ez utóbbi esemény azért lenne érdekesebb, mert nem szenvednénk jelentősebb hátrányt, ugyanis az előző években Japán nem volt része a világbajnokságnak. Azt hiszem, sikerül jövőre a terv, de szorítsatok, hogy minden összejöjjön nekünk!" - fejezte be gondolatait Chris Ingram.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33