l1
l2


 

Tanak új színekben kezdte az új évet

Január 2.
Ott Tanak a világbajnoki cím megünneplését követően újabb fejezetet nyit pályafutásában - az észt versenyző a Hyundai Motorsport szárnyai alatt folytathatja kilométereit. Az autóval már megismerkedett, a beilleszkedés megtörtént és pár nap múlva a csapat egyenruhájában be is mutatkozhat versenykörülmények között.

A Hyundai Motorsport nem titkolt célja, hogy megvédje gyártói címét a 2020-as Rali világbajnokságon egy új legénységgel. Az alzenaui egyesülethez – ahogy azt már korábban mi is megírtuk - az uralkodó versenyző bajnokpáros, Ott Tanak és Martin Jarveoja csatlakozott.

Tanak, és Jarveoja első ízben egy hónapja kapott képet a Hyundai i20 Coupe WRC teljesítményéről - egy egynapos teszt során a franciaországi Sisteron régióban december 5-én vitték táncba a világbajnok autót. Ezzel egy időben meglátogatták a Hyundai Motorsport székhelyét, Alzenauban – a gyárban tett látogatás mellett megismerkedtek a csapattagokkal közelebbről, és az üléseket is azt észtekre szabták az illetékesek.

Ott Tanak - kérdések és válaszok

Mi volt az első benyomásod a Hyundai Motorsportról, mint csapatról?

Tanak: "Úgy látom, hogy a csapat rendkívül szenvedélyes és koncentrált. Bizonyára ugyanazok a céljaink és törekvéseink. Nagy örömmel várom, hogy a szezonunk a Rallye Monte-Carlo keretében megkezdődjön."

Az alzenaui gyárban tett látogatásod elsődleges célja az volt, hogy az ülést rád szabják – sikerült minden csapattaggal találkoznod?

Tanak: "Igazából nemrég kezdődött a kapcsolatunk a csapattal, de már a múlt hónapban elkezdtük közösen a munkát, és mindenkitől az első perctől kezdve megkaptam a motiváló támogatást. Azért vannak még olyan tagok, akikkel meg kell ismerkednem mélyebben, de ez normális egy friss együttműködés kezdetekor."

Milyen volt belülről a Hyundai i20 Coupe WRC első tesztje?

Tanak: "Az első kör után abszolút pozitív érzéseim voltak az autóval, melyben egész végig jól éreztem magam. Minden autónak megvan a saját személyisége, de elmondhatom, hogy a Hyundai i20 Coupe WRC egy erős és igen határozott versenyautó. Pár tesztnapot azért még tervezünk a monacoi rajt előtt, melyet követően élesben nézhetjük meg, mit tudunk közösen kihozni egymásból."

Van bármilyen folyamat, amit követsz csapatváltáskor?

Tanak: "Sohasem könnyű a csapatváltás, hiszen nagyon sok plusz munkával jár. Első lépés, hogy megismerjük a csapattagokat, majd meg kell találni a kényelmet az autóban, hogy a lehető legjobb módon tudjunk alkalmazkodni a versenykörülményekhez. Természetesen szorosan együttműködünk a csapattal, hogy a lehető legjobb formában lehessünk a monacoi versenyen."

Melyek a közeli, illetve távolabbi céljaid?

Tanak: "Nemrég megnyertük első világbajnoki címünket, de egy új év kezdete azt jelenti, hogy újra kezdünk mindent. Minden tapasztalatomat átadom a csapatnak, és együtt keményen dolgozunk annak érdekében, hogy megvédjük a versenyzői, a navigátori és természetesen a gyártói címet. Hamarosan hivatalosan elrajtol a szezon Monte-Carlo-ban, mely futam nem lesz egyszerű, de mivel a Hyundai erős, ezért a legjobbakban bízom, és mindent elkövetek a sikeres bemutatkozás érdekében."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33