l1
l2


 

Devine teljes szezont megy ez EB-n

Január 13.
A tavalyi magyar futamon EB dobogón bemutatkozó Callum Devine jövőre mégtöbb borsot törhet versenytársai orra alá, a fiatal ír versenyző egy Hyundai i20 R5-össel teljes szezont futhat az Európa Bajnokságon.

Callum Devine jó hírrel lepte meg rajongóit az elmúlt napokban – hivatalosan is bejelentette, hogy egy nagyszabású kampánnyal készül 2020-ra a Motorsport Ireland támogatásával. Az ír fiú a tervek szerint mind a nyolc EB állomáson rajthoz fog állni a Nyírházán is bemutatott Hyundai i20 R5-tel.

A 2019-es év Nemzetközi Ír Versenyzőjének választott Devine kis hazánkban is igen látványos és eredményes autózással hívta fel magára a figyelmet a zempléni zord körülmények között novemberben. Devine elsődleges célja az ERC1-es junior bajnoki cím lenne, melynek eredményét az első hat futam után döntik el a kategória résztvevői. Devine tehát a nyíregyházi központú eseményen is látott Hyundai i20-assal küzdhet meg az év végi csoportelsőségért Brian Hoy navigálásával, aki szintén a fiatalokat képviseli huszonhatodik életévével. A további támogatók sora is ismert – az FYTH, a Curran Gate, a Motorsport Ireland Rally Academy és a Hyundai Customer Racing áll a 25 éves ír mögé.

"Magyarország tavaly felnyitotta a szemünket. Furcsa esemény volt, de az ott elért versenyképes idő egy új autóban, szörnyű körülmények között arra biztatott minket, hogy még nagyobbat merjünk álmodni és azt merjük megvalósítani." - mondta Devine, aki Turán Frigyes és Alexej Lukjanuk mögött a harmadik helyen végzett Nyíregyházán. "Nem gondolok arra, hogy milyen nehéz lesz ez a szezon, inkább arra összpontosítok, hogy a tőlem telhető legtöbbet kihozzam a versenyhétvégékből."

"A reális cél az lesz, hogy az aszfalt futamokon sikereket érjünk el, és a murva versenyeken tovább tanuljunk, mindenekelőtt befejezzük azokat." - folytatta Devine. "Nagyon hálás vagyok mindenkinek, akik keményen dolgoztak miattunk, hogy teljes szezont tudjunk teljesíteni, és természetesen nagyon várom a rajtot."

Devine 2019-ben megnyerte az FIA Celtic Trophy-t, egyúttal pedig élenjárója volt az Ír Aszfalt Rally Bajnokságban is, egy győzelmet és két dobogós helyezést szerezve. Korábbi tapasztalata van a világbajnokság szintjén, és három EB rajtot is letudott kétkerék meghajtású autókban a Rally Hungary előtt.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33