l1
l2


 

Kétautós csapatot indít a Hyundai a WRC2-ben

Január 14.
A 2020-as szezonban két ígéretes versenyzővel képviselteti magát a Hyundai Motorsport a világbajnokság WRC2-es kategóriájában. Ole Christian Veiby és Nikolay Gryazin számára az egyesület legalább nyolc futamon fogja biztosítani az i20 R5-öst.

A Hyundai Motorsport 2020-ban növeli elkötelezettségét a Rali Világbajnokság iránt két autóval történő belépéssel a WRC2-es kategóriába. Az uralkodó konstruktőri bajnokcsapat legújabb specifikációjú Hyundai i20 R5 2020-as fejlesztésű modellje legalább nyolc versenyen száll harcba az idei évben. A szezont a Rallye Monte-Carlo-val meg is kezdik január 23-26. között.

Az autókban igen neves, fiatal és egyben ígéretes versenyzők kapnak lehetőséget - a 23 éves norvég Ole Christian Veiby és a 22 éves orosz Nikolay Gryazin a bal egyben foglal majd helyet, míg Jonas Andersson és Jaroslav Fedorov a jobb egyben diktálja majd a menetet a világbajnokság gyorsasági szakaszain. Mindkét páros bebizonyította tehetségét taval a WRC2-es kategóriában; Veiby Svédországban, Gryazin pedig Finnországban nem talált legyőzőre.

Maga a projekt nem csak a Hyundai érdeme, ugyanis az észt székhelyű RedGrey Team irányítja a műveletet, ám a sorozatba való belépéskor a srácok Hyundai Motorsport N név alatt fogják teljesíteni a kilométereket. Mindkét páros az elmúlt hónapban egy teszttel kezdte el a Rallye Monte-Carlo-ra való felkészülést a franciaországi Gap régióban, megismerve az i20 R5 '20-ast és annak Pirelli gumiabroncsait.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "A WRC2-be történő belépés számos okból fontos a Hyundai Motorsport számára. Először is, tovább erősíti elkötelezettségünket a világbajnokság egésze iránt. Technikai szempontból ez lehetővé teszi számunkra, hogy bebizonyítsuk a nemrégiben továbbfejlesztett i20 R5 versenyképességét és teljesítményét – mely az ügyfélverseny-osztályunk óriási kemény munka eredménye. Örömmel tölt el minket, hogy megmutathatjuk a nagyvilágnak, hogy minden körülmény között és minden terepen képes helytállni a modell. Bízunk benne, hogy együttműködésünk sikeres lesz a RedGrey Team csapatával és két fiatal, ambiciózus versenyzőpárosunkkal."

Ole Christian Veiby: "Nagyon jó érzés csatlakozni a Hyundai Motorsporthoz. Azt hiszem, versenyképes csapat leszünk! Egyértelműen alig várom, hogy megkezdjem a szezont. Nem titok, hogy célom minden alkalommal a legjobbak közötti szereplés lesz. Úgy gondolom, megvan az a képességünk, hogy erősek legyünk, és csapatként igazán jól teljesítsünk. Remélem azt is, hogy az a sok tapasztalat, amelyet sok különféle R5-ös autóval szereztem, csak hasznomra válik az idén."

Nikolay Gryazin: "Ez fantasztikus lehetőség Jaroslavnak és nekem, hogy a bajnoki csapathoz csatlakozunk 2020-ban. Természetesen örülök annak, hogy támogatnak minket a WRC2 program keretében. A gyártóhoz való csatlakozás karrierem újabb lépése, és meg vagyok győződve arról, hogy a jövőben más szintre is tudok lépni a Hyundai Motorsport segítségével. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a legjobb eredmények elérése iránt. Csodálom, amit a Hyundai elért, minden befektetett munkát, amely hozzá segítette őket, hogy bajnokká váljanak. Biztos vagyok abban is, hogy a csapattárstól is sokat fogok tanulni. Szeretnék köszönetet mondani a Hyundai Motorsportnak és Andrea Adamonak, akik megadták ezt a lehetőséget nekem."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33