l1
l2


 

Evans érkezik elsőként Monacóba - Monte Carlo Rally szombat

Január 25.
Még egy szerencsés árokjárás is belefért Evansnek, ö kezdheti a vasárnapot elsőként, de Ogier és Neuville továbbra sem tágít, 6 másodperc a különbség hármuk között.

A mai napon 2 szakasz várt a versenyzőkre egy délelőtti és egy délutáni körben. Délelőtt mindkét szakasz közel felét hó és jég borította, így mindegyik páros szöges téligumival vágott neki az etapnak. Az első szakaszt Neuville nyerte, de a különbségek megint elhanyagolhatóak voltak, viszont a másodikra Evans nagyon megérezte a pálya ritmusát és adott 7, illetve 13 másodpercet Ogiernek illetve Neuville-nek, amivel visszavette a vezetést. Ogier nem volt magabiztos, ő is, ahogy a hétvégén már sokan, a jégkémje által szolgáltatott információra panaszkodott.

A délutáni körben már nem volt ennyire egyértelmű a gumiválasztás, mint délelőtt, ugyanis sok havas-jeges rész maradt, ahol a szöges gumi az előny, viszont nagyrészük elolvadt, ami vizessé sárossá tette az utat, ahol a szuperlágy a legmegfelelőbb a lehetőségek közül. Végül ezt választotta szinte mindenki, egy vagy két pótkerékkel.

Az első szakaszt, ahogy délelőtt most is Neuville nyerte, és az az érdekes szituáció állt elő, hogy 2 óra 16 perc versenyzés után Ogier és Evans között még egy tizednyi különbség sem volt az összetettben, mégis Ogier volt ezzel előbbre, ugyanis döntetlen esetén az számít, hogy a legelső gyorsaságin ki volt a gyorsabb.

Viszont volt még egy szakasz hátra, amit újfent Neuville nyert meg, így ma 4-böl 3-at hozott, Ogier nagyon elóvatoskodta a jeges részeket, Evans viszont nem, és egy pillanatra úgy is tűnhetett, hogy ennyi volt nekik, egy bal derékszög után leestek az útról, de szerencséjükre nem volt semmi az árokban, és minimális időveszteséggel sikerült visszakeveredniük [Evans talán most kapta vissza azt a sorstól, amit tavaly Korzikán a Power Stage-en elvett tőle], aminek köszönhetően újfent visszavették a vezetést, előnyük nem mondható megnyugtatónak, Ogier 4,9, Neville 6,4 másodpercre van a hosszú Monacóba vezető etap és a holnapi kb. 60 kilométernyi mért szakasz elött.

A vezető hármas mögött nem sok esemény volt, Lappi közelítette meg Loeböt 14 másodpercre (50-nel kezdte a napot), Katsutá-nak volt egy szerencsés megforgása, Greensmith pedig nagyon kellett nyomja, hogy beérjen a hatvanadik hely elé, hogy indulhasson holnap, jelen állás szerint ez nem sikerült neki. [Csak az első 60 helyezett indulhat vasárnap, míg Greensmith a tegnapi kiesése és szakaszonként immár 10 perc büntetés miatt kilátástalanul visszaesett].

Az R5-ösöknél (vagy ahogy lassan hívni kellene őket, a rally2-ben) Östberg feljött a második helyre, amivel még mindig vezeti a WRC2-t, míg Camilli továbbra is az összetett nyolcadik helyén áll amivel természetesen vezeti a WRC3 kategóriát.

Holnap 4 Monte Carlo közeli szakasz, többek között a Col de Turini és utolsóként délben a Power Stage vár a versenyzőkre.

Az állás szombaton este 12 gyorsasági után:
1. Evans / Martin, Toyota Yaris WRC 2:28:35.1
2. Ogier / Ingrassia, Toyota Yaris WRC +0:04.9
3. Neuville / Gilsoul, Hyundai i20 WRC +0:06.4
4. Loeb / Elena, Hyundai i20 WRC +2:24.3
5. Lappi / Ferm, Ford Fiesta WRC +2:38.4
6. Rovanperä / Halttunen, Toyota Yaris WRC +3:27.3
7. Katsuta / Barritt, Toyota Yaris WRC +10:31.1
8. Camilli / Buresi, Citroen C3 R5 +11:15.2
9. Östberg / Eriksen, Citroen C3 R5 +12:13.7
10.  Ciamin / Roche Citroen C3 R5 +12:39.5

Kígyó

 

 

 

 

 

 

 

 

33