l1
l2


 

Neuville: "A zárónap parádés volt!"

Január 27.
Pályafutása során először tudta megnyerni a Monte Carlo Rallye-t Thierry Neuville, aki ezzel együtt maximális pontszámmal zárta a hétvégét, így nem csoda hogy madarat lehetett vele fogatni a célban.

Thierry, mit jelent számodra ez a győzelem?

Neuville: "Nehéz szavakba foglalni. Komoly kihívás volt az élmezőnyben autózni a négy igen nehéz versenynap alatt. Volt néhány hihetetlen körülmény és meglepetés, kezdve a csütörtök estétől - senki sem tudta igazán, milyen feltételek várnak valójában ránk. A péntek hihetetlen nap volt, bár számunkra nem feltétlen volt kedvező. Azonban a zárónap parádés volt, és végül győztesként ünnepelhettünk a célban. Az utolsó szakasz előtt ugyan picit kezdtük beleélni magunkat, azonban Monte-Carlo-ban minden lehetséges, így tényleg meg kellett várnunk a Powerstage eredményét a biztos győzelemért. Tavaly óriási csalódás volt számunkra a szezonnyitó. Ha két vagy három páros harcol a győzelemért, akkor egyértelműen, hogy közülük mindenki a győzelemre pályázik, de csak egy foglalhatja el a dobogó legfelső fokát, a többiek pedig csalódni fognak. Tavaly sajnos ez utóbbit éltük át, de idén nagy az öröm!"

Mennyire volt nehéz jól kezelni ezeket a küzdelmeket?

Neuville: "Megküzdöttünk a gumiabroncsokkal és a körülményekkel, de valójában minden tekintetben nehéz volt a hétvége. A csütörtöki esti szakaszok lényegében egész jól mentek, a második gyorsot a legjobbként zártuk, melynek köszönhetően az abszolút értékelés éléről várhattuk a pénteki, Gap környéki pályákat. A reggel nem sikerült jól, ugyanis rögtön húsz másodperc hátrányt begyűjtöttünk. Szombaton délelőtt még mindig nagy volt a küzdelem, két szakasz után Elfyn állt az élen, és tőle több, mint tizenhat másodperccel maradtunk el. Érdekes volt, hiszen néha gyorsabb vagy, és nem érted, hogy a többiek miért lassabbak, aztán hirtelen „bumm”, adnak tíz másodpercet neked, és ez nagyon komolyan elgondolkodtat. Ha úgy nézzük, a Rallye Monte-Carlo aszfalt rali, melyen igen nehéz leküzdeni az időkülönbséget, ha a többiek nem hibáznak előtted. Szombaton délután magasabb fokozatra kapcsoltunk és vasárnap tovább tudtuk tolni a tempónkat. Most pedig nagyon örülünk az eredménynek!"

Említetted, hogy a Powerstage rajtjában már szinte érezted a győzelem ízét. A felnidből azonban hiányzott egy darab

Neuville: "Valószínűleg a második szakaszon történt az eset. Hiányzott a felni egy kis része, de nem tudtuk, miért. Egyébként nem volt vészes. Három puha gumiabroncsot akartunk megtartani a végére, ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk ezen a felnin, és ez jól működött. Csak bizalom kérdése volt, hiszen ha tudod hozni a ritmusodat akkor az időd is jó lesz, és te lehetsz az irányító. Gyorsabban tudtunk menni, mint Elfyn és Seb, és az autó is nagyon jól működött."

Nicolas, úgy tűnt az autóban, hogy verhetetlen vagytok ezen az eseményen?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Nagyon jó volt a légkör. A szezonnyitó egyfajta teszt is a téli szünetet követően. Ez a legmozgalmasabb esemény számunkra, és a legjobb ébresztés is egyben az eredménynek köszönhetően. Nagyon nehéz volt, de bebizonyítottuk, hogy készen állunk a szezonra."

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33