l1
l2


 

Ogier: "Nagyszerű hétvége volt!"

Január 28.
Új csapattal, új autóval és egy újabb bajnoki reményével vágott neki a 2020-as szezonnak Sebastien Ogier és Julien Ingrassia. A francia páros a Toyota Gazoo Racing színiben hetedik bajnoki címére hajt, és bár a Rallye Monte-Carlon mindeki győzelmet vár, Ogier a második hellyel is elégedett.

Sebastien, nagyszerű hétvége áll mögötted újdonsült csapatoddal – hogyan gondolsz vissza a francia kilométerekre?

Ogier: "Ahogy mondod, én is úgy gondolom, nagyszerű hétvége volt. Mindenki sokat vár tőlünk a francia eseményen, mert jó eredményeket értünk el a múltban, tehát nagyjából mindenki arra számított, hogy nyerni fogunk. Összességében nagyon elégedett vagyok a hétvégével. Sok pontot gyűjtöttünk és a teljesítményünk is elég jó volt az első futamon. Összhangban voltunk végig az autóval, de néha azért hiányzott bizonyos részeken még a határok feszegetése. Csütörtökön este közel 30 másodpercet veszítettem, de nem hátráltatott semmi probléma, alapvetően óvatosabb voltam a kelleténél. Nem titkolom, hogy van némi csalódás bennem, hiszen mégsem állhattam fel a dobogó legmagasabb fokára."

A vasárnapi, monacoi szakaszokon mennyire tudtad hozni a teljesítményedet?

Ogier: "Úgy gondolom, hárman az élen nagyon kemény harcoltunk. Izgalmas volt, mindig más volt az első, második és harmadik helyen. Vasárnap reggel a tapadás nem volt rossz, de a Turini tetején kissé csúszósak voltak a körülmények. Bíznod kell az igaz, de amikor nem éreztem 100%-osnak a bizalmat, akkor nem akartam nyomni és hibázni. Tudtam, hogy nem lesz megfelelő az idő, túl sokat veszítettünk az első körben. A második felvonásra azonban picit javítottam az eredményen, egy kissé jobb lett a tapadás. Persze, tudom, pár nap múlva már pozitívan fogok visszagondolni a hétvégére, hiszen jó lendületet adnak ezek a pontok a bajnoksághoz. Valójában amikor legutoljára második helyen kezdtem a Monte-Carlo-t - az volt a legjobb évadom."

A rajt előtt beszéltél arról, hogy nem is feltétlen lehet jó az első hely a svéd esemény rajtoltatási sorrendje miatt.

Ogier: "Még nem tudjuk biztosra, melyik a következő esemény, de azért reméljük, Svédországban találkozhatunk. Bízom benne, hogy a természet kialakítja a megfelelő körülményeket, hogy ne kerüljön veszélybe a svéd forduló megrendezése."

Julien, jó ébresztő volt számotokra a Rallye Monte-Carlo?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Izgalmas, ha elindul a szezon és felszabadulsz a kezdeti nyomás alól. Az előző héten Japánban voltunk, aztán Észtországba utaztunk, majd begyűjtöttünk néhány tesztkilométert. Külön érdekesség volt új autóval nekikezdeni az évnek, de jó érzés volt letudni az első rajtot és hallani az autót maximális fordulaton. A Rallye Monte-Carlo az egyik legnehezebb rali a csapatok és a párosok számára. Gratulálok és egyben köszönetet is mondok a Toyotának, hiszen fantasztikus egy csapat, akikkel csodálatos munkát végeztünk közösen a hétvégén. Martin (Jarveoja) és Ott (Tanak) számára a legjobb gondolatainkat küldjük. Lehet, hogy vannak rémálmaik a közelgő éjszakákban, de biztonságban vannak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33