l1
l2


 

Evans: "Elég vegyes érzéseim vannak"

Január 29.
Kiváló teljesítménnyel mutatkozott be a Toyota színeiben Elfyn Evans - a walesi fiú első versenyén a dobogóra állhatott, viszont szinte az utolsó pillanatig harcban volt győzelemért is a Yaris WRC-vel, így joggal érzett némi csalódottságot a Monte céljában

Elfyn, hosszú ideig győzelemre álltál a Rallye Monte-Carlo-n. Hogy érzed magad most?

Evans: "Elég vegyes érzéseim vannak, bevallom. Nagyon jól indultunk pénteken reggel, akkor igazán jó érzésem volt, és a szakaszgyőzelmek is szépen jöttek. Őszintén szólva, meglepően könnyen jöttek a legjobb idők, szinte csak rágondoltam, és már úgy is volt. De vasárnap reggel ez már nem történt meg annyira természetesen, és ez átforgatta a viszonyokat, megindult a csata a győzelemért. Thierry-nek azonban nagyon erős napja volt. Összességében ezt a harmadik helyet pozitívnak kell értékelnünk, mert nem rossz kezdés. Erre építhetünk."

Ez volt az első versenyhétvégéd az új csapattal. Milyen volt?

Evans: "Kíváncsi voltam, hogyan mutatkozik ez meg az első versenyen - kicsit furcsa volt. Nagyon sok időt fordítottunk a felkészülésre, teszteltünk, sok időt töltöttünk a műhelyben, és mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb módon fel tudjunk készülni a pályabejárásra és a shakedownra. Akkor ott volt még az iroda is, és nem tudtuk, hova üljünk. Minden egy kicsit új, de minden jól működött, és ez bizalmat adott nekem. Nagy segítséget nyújtott a csapat a hétvégéhez, például a gumiabroncsokkal kapcsolatban is rengeteg hasznos tanácsot kaptam."

Volt még a hétvégében, kockáztatási lehetőséggel nem kacérkodtál?

Evans: "Kicsit óvatos voltam, főleg szombaton, néhány jeges szakaszon, amelyek itt-ott három másodpercbe kerültek. Ezek az apró részletek hozzák a különbségeket. Számomra ez egy vadiúj autó volt, és Monte-Carlo-. Volt szerencsénk egészen sokáig az első helyen autózni, de mindenki tett valamilyen előrelépést, vasárnap a kockázat magasabb volt, és nem történt meg annyira természetesen. Volt pillanat, amikor megpróbáltam jobban nyomni, de az már tényleg nem volt garancia a biztos célbaérkezésre. Ez nem azt jelenti, hogy valaha is fel fogom adni, csupán arról van szó, hogy nem tudom pontosan még elhelyezni úgy az autót, ahogy szeretném."

Scott, ez egy igazán különleges dobogó számodra?

Scott Martin (Elfyn Evans navigátora): "Tényleg különleges. Nehéz futam volt. Az évad első futamát teljesítettük, ahol igen magasak az elvárások. Az, hogy itt vagyok ezekkel a srácokkal egy nehéz verseny után, igazán különleges érzés. Nagyon sok munka és felkészülés van mögöttünk, de minden kifizetődött, igazán élvezetes hétvégével és eredménnyel gazdagodtunk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33