l1
l2


 

Tovább bővíti tehetséggondozó programját a Hyundai

Január 31.
Újabb versenyzőkkel, köztük az aktuális WRC2 világbajnokkal, bővül a Hyundai Motorsport tehetséggondozó projektje, a szezonnyitó Rallye Monte-Carlo keretében már két versenyző bizonyíthatott, ám további három tehetség kapja meg a gyári R5-ös versenyautót.

Tovább virágzik a Hyundai Motorsport fiatalokat támogató projektje , melynek sikerességét bizonyítja az egyre több tehetség felkarolása – az egyesület immáron öt versenyzővel számolhat a 2020-as hátralévő világbajnoki futamaira. Mindegyik szerencsést a korábbi eredményeik, valamint a velük való együttműködési képesség és az egyértelmű visszajelzés alapján a mérnökök, valamint a ralira vonatkozó szakmai hozzáállásuk alapján választották ki.

Pierre-Louis Loubet visszatér a Hyundai kormányához ebben a szezonban, mint az egyik jelölt versenyző. Korábban a francia, aki az alzenaui központú egyesület mellett még az FFSA támogatását is élvezi, egy i20 R5-össel lehet ott a világbajnokság WRC 2 kategóriájában. A kettős támogatással arra törekszik, hogy folytatja azt a kiváló formát, mellyel tavaly WRC2-es bajnokként zárhatta az évadot.

Ole-Christian Veiby és Nikolay Gryazin egyaránt versenyeznek az idei bajnokságban a Hyundai Motorsport N színeiben, akik mind a ketten egyaránt i20 R5-össel állhatnak oda a rajtvonalhoz. Céljuk, hogy bebizonyítsák az autó továbbfejlesztett változatának teljesítményét a legjelentősebb bajnokságban. Végül, ám nem utolsó sorban a juniorok sorát az ír Callum Devine és a luxemburgi Grégoire Munster zárja.

Devine korábban a Motorsport Ireland Billy Coleman díjának nyertese, mint az ország legjobb fiatal ralis tehetsége. A tavalyi debütálás során az i20 R5 kormányánál bizonyította potenciálját a Rally Hungary, azaz a nyíregyházi futam keretében. Az Európa Bajnokság záróversenyén az ír fiú dobogón ünnepelhetett. A versenyzők csoportját ezúttal Munster zárja, aki az első teljes kampányát indítja el R5-ös versenyautóval, miután a belga nemzeti bajnokságon megszerezte a junior bajnoki címet egy R2-es fejlesztésű autóval.

Minden egyes versenyző kihasználhatja a Hyundai Motorsport Customer Racing mérnökeinek támogatását, amely kezdeményezés célja, hogy lehetővé tegyék számukra a szezon egész szakaszában a vezetés fejlesztését, és hogy következetesen a lehető legjobbat tudják kihozni autójukból. Mentoruk lesz a Hyundai Motorsport állandó, tapasztalt WRC-stábja, akik mindent megadnak a fiataloknak annak érdekében, hogy mind fizikailag, mind szellemileg ki tudják magukból hozni a maximumot.

A tavaly létrehozott Junior Driver program kezdetben a versenyzésre és az i30 N TCR-re összpontosított. Öt versenyző különböző sorozatokban vett részt, azzal a céllal, hogy segítsenek nekik a nemzetközi karrierjük felépítésében, és támogassák őket a nemzeti és regionális TCR bajnokság sorozatában teljes munkaidőben a WTCR-ben való leendő rajthoz állás reményében. A program azonnal sikeres volt: az év során mind az öt versenyző dobogós eredményt hozott a Hyundai Motorsport osztályának támogatásával. Ezenkívül Luca Engstler, a junior versenyző debütált a macaói novemberi WTCR versenyen, ahol pontokat szerzett az igen erős bajnokság résztvevői között. A Hyundai Motorsport junior versenyzőivé választott legújabb TCR versenyzőket az elkövetkező hónapokban erősíti meg az egyesület.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke

"A Hyundai Motorsport ügyfélosztályának junior versenyzői kezdeményezése az elmúlt évben rendkívül sikeresnek bizonyult, tehát  nem volt kérdés, hogy a program 2020-ra kibővül-e a rali szakággal. Öt hihetetlenül tehetséges fiatal srácunk van, akik már mutattak előrelépést karrierjük során. Páran közülük igen nagy tapasztalattal rendelkeznek az R5 autókat illetően, és természetesen a többiektől sem áll távol ez a fejlesztés, akik viszonylag újak a kategóriában, tehát az általunk kiválasztott öt versenyző képes lesz tanulni egymástól, akárcsak a mérnökeinktől. Biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek folytatni kiváló haladásukat."

A HYUNDAI MOTORSPORT JUNIOR VERSENYZŐI
Pierre-Louis Loubet
Kor: 22
Állampolgárság: francia
Karrier:
2019. évi WRC 2 bajnok

Ole-Christian Veiby
Kor: 23
Állampolgárság: norvég
Karrier:
2019. WRC 2 Rally Sweden győztes
2017. ázsiai-csendes-óceáni rali-bajnokság 2. helyezettje
2015. Junior Rali világbajnokság 2. helyezettje

Nikolay Gryazin
Kor: 22
Állampolgárság: orosz
Karrier:
2019. WRC 2-es Bajnokság 4. helyezettje
2018. Európa Bajnokság 2. helyezettje

Callum Devine
Kor: 25
Állampolgárság: ír
Karrier:
2019. Rally Hungary 3. helyezettje
2017. Junior Brit Rali Bajnokság győztese

Grégoire Munster
Kor: 21
Állampolgárság: luxemburgi
Karrier:
2019. Junior Belga Rali Bajnokság győztese
2018. Junior Belga Rali Bajnokság győztese

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33