l1
l2


 

Evans: "Nem hittem, hogy végig ennyire erősek lehetünk"

Február 19.
Szinte tökéletes hétvégén van túl Elfyn Evans, aki pályafutása második világbajnoki futamgyőzelmét ünnepelte Svédországban. A walesi fiú második toyotás versenyén felért a csúcsra, ami roppant biztató a jövőre nézve.

Elfyn, hatalmas gratula a második győzelmedhez. Hogy érzed magad a svéd hétvége után?

Evans: "Boldog vagyok, nagyszerű versenynapok állnak most mögöttünk. Ahogy megérkeztünk és elrajtoltunk, már a shakedown alkalmával jó érzéseim voltak az autóban, bár nem hittem hogy végig ennyire erősek lehetünk, főleg a szokatlan körülmények miatt. A szakaszokat jól teljesítettük, és az autóval is minden a legnagyobb rendben volt. Kilométerről-kilométerre egyre magabiztosabb lettem, a végeredmény pedig egyszerűen fantasztikus!"

Hogyan gondolsz vissza az utolsó szakaszra?

Evans: "Nagyon nehéz volt. Elsőre úgy gondoltam, szeretnék plusz pontokat begyűjteni, de egész hétvégén bonyolultak voltak a körülmények, így nem szerettem volna a határon autózni - inkább a biztos célbaérkezést választottam. Az extra pontok megszerzése bizonyosan kockázatot jelentett volna számunkra. A gyorsasági elején elég trükkös részek voltak a gumiabroncsok számára, és a defekt kockázata meglehetősen nagy volt. Úgy éreztem, hogy a plusz pontokért most nem kellene küzdenem, csupán annyit hozzak ki magamból, amivel meg tudom tartani az első helyet az összetettben."

A pontoknak köszönhetően a bajnokság éllovasaként várod a folytatást. Hogyan tekintesz a Mexikó Rally elé?

Evans: "Különleges lesz most számunkra ez a márciusi futam, hiszen az első helyről várjuk a rajtot. Mexikó murvás verseny lesz, ez a felület pedig meghatározza a bajnokságot is, így mindenképpen szeretnénk sikeresen helytállni. Reméljük, ugyanolyan erős teljesítményt tudunk elérni, mint az első két versenyen."

Első leszel a szakaszokon – okozhat-e nehézségeket a rajtpozíció?

Evans: „Ha esik az eső, akkor abszolút nem. Szóval reméljük a legjobbakat.”

Scott, első világbajnoki győzelmedet ünnepelhetted, hogy érzed most magad?

Scott Martin (Elfyn Evans navigátora): "Őszintén szólva, még próbálom felfogni az eredményt. Fantasztikus dolog a legjobbnak lenni, és külön élmény látni a csapat örömét is. Elfyn fantasztikus volt egész hétvége alatt, az elejétől a végéig vezettünk, és ahogy Elfyn is mondta, az utolsó szakasz nem volt a legélvezetesebb. Öröm volt az autóban lenni, még ha kissé idegesek is voltunk az utolsó gyorson. Amikor megkaptam a rádióüzenetet az utolsó szakasz céljában, hallottam a csapat éljenzését, akkor már félig sejtettem, hogy megvan a győzelem. De amikor Kaj (Lindström) azt mondta, hogy nyertünk, ez volt a megerősítés."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33