l1
l2


 

Tanak: "Legalább van némi fogalmunk arról, hogy mi történik"

Február 19.
A monacói bukás után Ott Tanak Svédországban már ismét helyet követelt magának a dobogón, bár címvédőként most be kellett érnie a második hellyel, de az észt versenyző örül az itt megszerzett pontoknak.

Ott, mennyire vagy elégedett a hétvégi teljesítményeddel? Örülsz a tizennyolc, illetve a két plusz pontnak?

Tanak: "Örülök, hogy itt vagyok, és hogy eredményesen befejeztem egy idei futamot. Jó volt a Monte után visszatérni az autóba. Ezúttal kevés időt töltöttünk versenykörülmények között, és furcsa volt nekem ez így a szezon elején. Legalább van némi fogalmunk arról, hogy mi történik, és most a dolgok sokkal érdekesebbek lehetnek a bajnokságban."

Mennyire volt nehéz alkalmazkodnod a feltételekhez?

Tanak: "Összességében a szervezők jó munkát végeztek. Egy-két héttel ezelőtt nagyon kockázatosnak tűnt döntést hozni az esemény rendezéséről. Nem volt könnyű, de azt hiszem, sikerült helyesen cselekedniük. Azt nem tudom, hogy bármelyik versenyzőtársam panaszkodott-e a hétvégét illetően. A szakaszok nagy sebességűek voltak és kihívást jelentettek, és elég jól játszottak a gumikkal és úgy mindennel. Nem volt lehetőségünk további gyorsaságik teljesítésére, de az összes futott szakasz jó állapotban volt. A szervezők nagyon jó munkát végeztek."

Melyek a Hyundai erősségei?

Tanak: "Egyelőre alkalmazkodom, lépésről lépésre. Ez az autó különbözik a két előzőtől, minden bizonnyal egy kis időt vesz még igénybe, hogy hozzászokjak, de ezen a hétvégén jó tapasztalataim voltak, és biztos vagyok benne, hogy sok területen javulni fogunk és jobbak leszünk. Alig várom a folytatást."

Martin, hogy érzed magad a svéd hétvége után?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Ahogy Ott is elmondta, jó érzés volt befejezni a futamot. Pozitív hétvége volt, hasznos tapasztalatokkal. Minden olyan rali, ahol a Hyundai társaságában sikerül dobogóra állnunk, csak jó lehet! Még azért javában tanulnunk kell az autót. Mexikót kíváncsian várjuk, reméljük, sikerül előrelépést mutatnunk. A monacoi esés után volt egy kis megtorpanás, de szerencsére ez a versenyen nem volt érezhető, így bízom benne, hogy mindketten készen állunk a folytatásra, melyet az eredmények is igazolnak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33