l1
l2


 

Itt az Eger Rally programja

Február 20.
Immár alig több mint egy hónap múlva, március utolsó hétvégéjén az Eger Rallyval végre elrajtol a 2020-as magyar bajnokság, a szezonnyitó két teljes versenynappal és egy péntek esti szuperspeciállal készül felébreszteni téli álmából a magyar bajnoki mezőnyt

A téliszünet után március végén újból visszacsöppenhetünk a magyar rali vérkeringésébe a már szokásosnak mondható egri szezonnyitó futamnak köszönhetően. A Heves megyei székhely egy péntek esti szuperspeciállal és két teljes versenynappal várja az elsőosztályosok mezőnyét összesen 177 versenykilométert lefedve. A ráhangolódás már a március 27-ei, péntek délelőtti kvalifikáció keretében megkezdődhet - délelőtt fél 10-től egészen délig várja a párosokat az első vérbeli ralis kilométerek megtételére a Saliris-Eger közel öt kilométeres szakasza.

Szombaton nézői szempontból jobban meg kell terveznünk, honnan szeretnénk nézni a versenyt, ugyanis a Saliris rövid gyorsaságija mellett (amit pénteken már teljesíthetett a mezőny) még egy szakasz kerül terítékre a hétvége első teljes versenynapján. A pétervásári elágazásnál lévő rajttól közel huszonöt kilométeren keresztül versenyezhetnek majd a versenyzőpárosok egészen a siroki célvonalig. Ezt a hosszabb távot és a Salirist egyaránt háromszor teljesítik majd a szombati versenynap folyamán.

Vasárnap már azért az igazi egri ralis érzéssel gazdagodhatunk az előzetes tervezet alapján – három körben három gyorsasági szakasz került bele a 2020-as futam menetrendjébe. Szarvaskő-Egerbocs hat és fél kilométere után a Bátor-Pétervásári elág következik, majd a kört Sirok-Egerbakta zárja.

Az ORB és az ORC mezőnye mellett természetesen a Historic és a Rallye 2 is megkezdi a szezont az egri futamon. Az előbbi kategória résztvevői hasonlóan péntektől vasárnapig gyűrik a távot, míg a másodosztályosok vasárnap már pihenőnapjukat tölthetik a pénteki és szombati küzdelmek után.

A 2020-as Eger Rallye programtervezete

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33