l1
l2


 

Idén is egynapos lesz a Miskolc Rally

Február 26.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is "egynapos" versennyel rukkoltak elő a 26. Miskolc Rallye szervezői, a pénteki kvalifikáció majd a szokásos prológot követően, szombaton egy VB-s versenynappal, 12 gyorsaságival és 150 versenykilométerrel várja a résztvevőket a bajnokság második állomása.

Még el sem kezdődött a magyar rali bajnokság idei szezonja, lelkiekben már készülhetünk is a soron következő második megmérettetésre. A 26. Miskolc Rallye egy teljes versenynappal és 154 versenykilométerrel várja azokat a párosokat, akik szeretnének bizonyítani a Bükk-hegység legendásnak mondható gyorsasági szakaszain. Az elsőosztály mellett természetesen a Historic és a másodosztály mezőnye is gyűjtheti a versenykilométereket a borsodi terepen.

Az erdei utakra már a keddi napon, azaz a húsvéti ünneplést követően azonnal meg is kezdődhet a résztvevők oldaláról a ráhangolódás a hétvégi, várhatóan izgalmas kilométerekre. Április 14-én egy hivatalos teszttel kedveskednek a szervezők a versenyzőpárosoknak, melynek a Lyukóbánya-Parasznya rész ad otthont. A sokak számára ismert gyors külön érdekessége, hogy a szombati menetrendben is helyet kap a közel hat kilométeres táv, háromszori teljesítéssel.

Csütörtökön délután az átvételekre kerül sor az ORB, ORC és Historic mezőny számára a DVTK Stadion környékén, míg az igazi versenyérzés pénteken kezdődhet el - a délelőtt folyamán a kvalifikáció keretében Felsőnyárád és Sajókaza között autózhatnak a párosok fél 10 és dél között.  Délután a szokásos salakpályás prológgal bőgnek fel a motorok - a másodosztály 16:20-kor, a Historic 18:20-kor míg az ORB és ORC 18:50-kor kezdheti meg a körözést.

Szombaton reggel fél 7-kor már mindenkinek kötelezően talpon kell lennie a rajtoltatásnál - a srácok a DVTK Stadiontól elrajtolva négy szakaszt három körben fognak teljesíteni. Az ORB mezőnye 7 órakor már meg is kezdheti versenykilométereit Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt között, amit egy Garadna-Mályinka, egy Sáta-Sajómercse és egy Parasznya-Lyukóbánya rész követhet. Szervizparkos fellélegzésekkel e négyest a nap folyamán összesen háromszor tudhatják le, majd este a stadion melletti pódiumon háromnegyed 7 magasságában ünnepelhetik meg sikeres teljesítményüket a kitartó versenyzőpárosok.

A 2020-as Miskolc Rallye programtervezete

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33