l1
l2


 

Ken Block visszatér a Mexico Rallyn

Március 2.
Tíz WRC-vel és Ken Block visszatérésével folytatódhat a Rali Világbajnokság március közepén Mexikóban. A sorozat harmadik és első murvás állomásán három Toyota, három Hyundai és négy Ford feszülhet egymásnak.

Monte-Carlo és Svédország izgalmas és egyben szokatlan versenykörülményei után tengerentúli utazás részesei lehetnek a világbajnokság résztvevői a március 12-15-én megrendezésre kerülő 2020-as Rally Guanajuato Corona Mexico keretében. Az esemény nevezési listáján ugyan csak negyven páros szerepel, mindezek ellenére nem érdemes kihagyni a világbajnokság soron következő küzdelmeit.

Az abszolút értékelés pontjaiért küzdő versenyzőkhöz ezúttal Ken Block csatlakozik, akit az autósport szerelmeseinek nem kell bemutatni. Block a Hoonigan Racing Divízió által irányított Ford Escort RS Cosworth társaságában gyűjtheti majd a kilométereket a León központú világbajnoki megmérettetésen. Az amerikai fenegyerek számára a mexikói utak nem lesznek ismeretlenek – társával, Alex Gelsominoval ötször versenyeztek már a guanajuatoi eseményen. Eddigi legjobb eredményük egy hetedik hely volt, melyet 2013-ban csíptek el. Egy látványos show keretében kaliforniai földön február 29-én le is leplezik a Cosworth izgalmas külsejét, melyet március 12-én láthatunk majd toporogni a rajtnál.

A világbajnokság állandó főszereplői részéről az izgalom jellemző, ha a mexikói futamra kell gondolniuk, ugyanis az igazi murvás körülmények első ízben ígérnek összecsapásokat a 2020-as szezon harmadik fordulójának keretében. A várakozások szerint a bajnokság vezetője, Elfyn Evans a Toyota Gazoo Racing részéről jelent kihívást a Yaris WRC-s versenytársakkal, Sebastien Ogier és Kalle Rovanpera társaságában. Evans számára külön érdekesség lesz az első helyről való rajtolás, melyet már csütörtökön átélhet a leóni utcákon kijelölt szuperspeciál keretében.

A Hyundai Motorsport triója Mexikóra is változott – Thierry Neuville és Ott Tanak mellé a spanyol mentalitást képviselő Dani Sordo érkezik a harmadik i20 Coupe volánja mögött. A Ford Fiesta királykategóriás fenevadjából négyet láthatunk majd a márciusi hétvégén – három gyári versenyző mellé egy privát színeket képviselő résztvevő érkezik Deividas Jocius személyében. Az M-Sport főszereplői a két finn, Esapekka Lappi és Teemu Suninen mellett Gus Greensmith lesz.

A Hyundai WRC2-es csapata, Nikolay Gryazin és Ole-Christian Veiby komoly ellenfelekkel küzdhet meg, hiszen elutazik a tengerentúlra az a Pontus Tidemand is, aki dobogón ünnepelhette meg debütálását a Toksport által felkészített Skoda Fabia Rally2 evo társaságában Svédországban. Oliver Solberg egy Volkswagen Polo R5-össel támadja meg a WRC3-asok bajnokságát, aki számára szintén a Skodások okozhatnak fejtörést, hiszen Paulo Nobre, Kajto Kajetanowicz és Benito Guerra is határozottan igényt fog tartani a kategória pontjaira.

A 2020-as Rally Guanajuato Corona Mexico nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33