l1
l2


 

Tanak és Sordo Portugáliban hangolt a murvára

Március 3.
Izgalmas hétvége áll a Hyundai Motorsport támogatottjai mögött - Ott Tanak és Dani Sordo a mexikói felkészülés jegyében látogattak el a híres Fafe eseményre, míg az R5-ösök mezőnyében Ole Christian Veiby és Craig Breen Skandináviában állt munkába.

Rallye Serras de Fafe e Felgueiras 2020

A Hyundai Motorsport teljes munkaidőben foglalkoztatott világbajnokságon is rajthoz álló párosai, Ott Tanak és Dani Sordo is értékes kilométerekkel gazdagodott az elmúlt hétvégén a Rallye Serras de Fafe e Felgueiras 2020-as eseményének keretében. Az észt és a spanyol versenyző összetettbeli értékelés nélkül vett részt a hétvégi gyorsasági szakaszokon Portugáliában, melyet mind a ketten sikeresen be is fejeztek a i20 Coupe WRC-vel.

Az eseményen a márka a népszerű versenyzők felvonultatása mellett természetesen bizonyos versenyzőit is harcba küldte az értékes pontokért - a Hyundai Portugal támogatásával Bruno Magalhaes egy második hellyel kezdte nemzeti bajnoki kampányát a Serras de Fafe e Felgueiras versenyen. Az elmúlt napokban az Európa Bajnokság sorozatában való szereplését is hivatalosan bejelentő versenyző igazán konzisztens teljesítményt mutatott a gyorsasági szakaszokon, ugyanis az abszolút ötödik időtől rosszabbat sohasem futott meg a két Magalhaes. A dolog érdekessége egyébként, hogy a rendezvény nagy részét a Hyundai Motorsport WRC 2-es versenyzője, Nikolay Gryazin vezette. Az orosz versenyző a hétvége folyamán nehéz kihívással szembesült. Nemcsak a híres Fafe szakaszokon küzdött Gryazin az i20 R5-össel, hanem a tapasztalt helyi versenyzők sokaságával is keményen meg kellett harcolnia. Mindezek tudatában nem érezte hátrányban magát elmondása szerint, sőt inkább optimista volt, miután szombat reggel átvette a vezetést az abszolút értékelésben. Az utak állapota azonban jelentősen romlott a délutáni esőben, egy kis hiba pedig becsúszott az orosznál - az útról egy árokba esett, ahonnan nem tudott kikászálódni, így a győzelemtől érzelmes búcsút kellett vennie az utolsó előtti szakaszon.

Veiby és az i20 R5-ös győzelme Norvégiában
Határozott szerepléssel Ole-Christian Veiby győzelembe vezette a Kristoffersson Motorsport által felkészített Hyundai i20 R5-öst a két héttel ezelőtti Numedalsrally-n (február 22.). Jonas Andersson navigálásával hét szakaszból hatot a leggyorsabbként tudtak zárni, beleértve a futamzáró powerstage részt is. Összességében csaknem 30 másodperccel fejezte be a ralit a legközelebbi riválisától, miután kitűnően letudta első szereplését az autóval a sorozatban.  

Diego Dominguez Paraguay szezonnyitó futamának győztese
A Hyundai Paraguay támogatott versenyzője, Diego Dominguez erőteljesen indította kampányát a nemzeti bajnokságban, ugyanis abszolút győzelmet aratott a Santini Rally-n (február 28. - március 1.). Dominguez az első versenynapot követően a harmadik helyet foglalta el. Négy szombati szakaszgyőzelem után azonban már igen közel férkőzött az első helyhez, és kitartásának köszönhetően az Automotor Rally Team által felkészített i20 R5-össel a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett. A Hyundai osztag Paraguay-ban kibővítette az i20 R5 csapatát két autóval 2020-ra, melynek keretében Fabrizio Zaldivar lett a második autó vezetője. Zaldivar végig eséllyel pályázott a dobogóra, ám egy hiba végül idő előtt véget vetett élmezőnybeli terveinek.

Craig Breen dobogón ünnepelte havas teljesítményét
Craig Breen a BRC Racing Team és az MRF Tyres támogatásával el is kezdte szezonját a finn havas utakon az SM-Itaralli keretében (február 28–29.). Mindazok ellenére, hogy vérbeli finnekkel mérte össze magát az ír fiú, igen magabiztosan terelgette a Hyundai i20 R5-ösét. Ötödik időtől rosszabbat sohasem autózott a gyorsasági szakaszokon, melynek eredményeképpen a dobogó legalsó fokán ünnepelhetett.

Juniorok debütálása murván az i20 R5-össel
Az Európa Rally Bajnokságon folytatott kampányának előkészítéseként a Hyundai Motorsport egyik junior versenyzője, Callum Devine az első futamát már le is tudta kavicson az i20 R5-össel a Fivemiletown Spring Rally-n (február 22.). A hétvégének a célja az volt, hogy az ír versenyző megismerje az autót laza körülmények között. Egy következetes rajt után a verseny során magabiztosságot szerzett, és a beállítások változtatása után egyre jobban érezte magát az autóban. Végeredményben Devine az abszolút értékelés harmadik helyén ünnepelhetett.

John Wink szintén részt vett az eseményen, a skót nemzeti bajnokságba való visszatérése előtt. Eredménye az ötödik pozíció lett.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33