l1
l2


 

Horvátország egyre közelebb a Rally VB-hez

Március 3.
Az FIA illetékesei azonban már most keményen dolgoznak a 2021-es tervezeten. Az előzetes naptárat júniusra ígérik, melyben akár régi kedvenceket, vagy akár hazánkhoz közeli friss helyszínt is köszönthetünk.

A közelmúltbeli svéd futam körülményei megosztották a résztvevők és az érdeklődők véleményét, és a havas verseny kérdéskörének tisztázása miatt egyre aktívabban kezd mozgolódni az FIA rali világbajnokság szervezőbizottsága. Az egyesület elnöke, Jean Todt közvetlen a skandináv kilométerek után elmondta, hogy 2020 júniusában már közzé szeretné tenni a következő szezon menetrendjét.

A versenyek listája tartalmazhat néhány változást, Spanyolország például visszatérhet - valószínűleg a német futam rovására. Ausztrália valószínűleg visszatér az idén megrendezésre kerülő Új-Zéland rali helyére, amely csak egyszezonos megállapodást kötött 2020-ra. A francia szövetség a Korzika helyettesítését is keresi, az FFSA szerint egy helyszín így jelenleg nyitva van. A WRC szervezője, Oliver Ciesla február végén Zágrábban ténykedett, ahol megvitatták a világbajnokság horvát fordulójának lehetőségeit. Horvátország várhatóan idén ősszel rendez egy kandidáló eseményt, amely 2021-es szezonra adhatja meg a lehetőséget. A naptár részleteivel kapcsolatban Todt azt mondta: "Júniusban jelenik meg a 2021-es menetrend, akkor mindenre fény derül."

Ciesla kifejezetten optimistán fogadta a naptár korai érkezéséről szóló híreket. Az idei események listáját egyébként szintén júniusra ígérték, de csak szeptember végén tették közzé az országokat. "Határozottan bízunk benne, hogy készen állunk egy naptári javaslat elkészítésére júniusra." - mondta Ciesla. "Igyekszünk, hogy hamarabb jelenjen meg a menetrend, mint mondjuk az előző évben. 2021-re már megállapodtunk abban, hogy Spanyolország visszatér. Arra számítunk, és azt javasoljuk, hogy tartsanak fent helyet a franciák számára - feltéve, hogy vonzó eseményt kínálnak. Különböző forgatókönyveken dolgoznak, és kíváncsiak vagyunk, hogy mit mutatnak be majd számunkra. A szándékunk az is, hogy visszatérjen a vonzó Ausztrália, és természetesen Chile szakaszaival is szemezünk, ám erről a döntés az ország nehéz helyzetének függvényében várható. Végszóként pedig nem titok, hogy a legtöbb tradicionális esemény marad.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33