l1
l2


 

A lengyel bajnok is az EB-n folytatja

Március 5.
A lengyelek bajnoka, Miko Marczyk lelkesen készülődik az idei szezonra, aki az Európa Bajnokság sorozatában szeretne emlékezeteset alkotni egy Skoda Fabia R5-ös társaságában. A 24 éves versenyző készen áll arra, hogy megküzdjön az ERC1-es kategória juniorjaival

Miko Marczyk fiatal kora ellenére már bizonyította gyorsaságát - hiszen a lengyel bajnoki cím birtokában új tervekkel és fiatalos lendülettel érkezik az idei Európa bajnoki szezon eseményeire, ahol társa az Szymon Gospdarczyk lesz, aki 2017 óta segíti őt a jobb egyből. Ugyan lengyel vonatkozásról beszélünk, az autón a cseh befolyásoltságot is érezhetjük, nem véletlenül - a Rally2-es specifikációjú, Michelin abroncsokkal felszerelt Skoda Fabia R5 Evo a Kresta Racing designjával száguldozhat majd a gyorsasági szakaszokon.

Miután 2019-ben elnyerte a rangos RSMP (lengyel bajnoki) címet, Marczyk az Európa Bajnokságot jelölte meg, mint előrelépési lehetőséget. "Úgy gondolom, az EB a logikus és a legjobb lépés számomra a lengyel bajnokságban való bizonyítás után" - mondta Marczyk, aki 2016-ban kezdte el a versenyzést. "A lengyel versenyek nagyon jók, de az utak atmoszférái és a verseny azért csak erősebb európai szinten, mint a nemzeti bajnokságban. Ez a sorozat megfelelő hely a tanuláshoz, fejlődéshez, és lehetőséged ad arra, hogy harcoljak más európai országok fiatal versenyzőivel, mielőtt megteszem a következő lépést."

"Kicsit izgulok, hiszen soha nem repültem még versenyre, így ez lesz az első alkalom az Azori-szigeteknek köszönhetően. Szeretnék gyorsan fejlődni, ez egy nagy kaland. Remélem, lépésről lépésre látszódik majd a fejlődésem, és egyik meghatározója lehetek majd a juniorok bajnokságának."

Ami Kubica számára működik, az Marczyk számára is
Marczyk megőrizte minden olyan partnerének a támogatását, amelyek elősegítették a 2019-es lengyel bajnoki cím megszerzését, miközben további új támogatóval gyarapodott az új főszponzor, a PKN Orlen jóvoltából, mely vállalat lehetővé tette számára a feljebb lépést európai szintre. A társaság támogatja Marczyk honfitársát is, Robert Kubicát - korábbi EB szakaszgyőztes - az Alfa Romeo tesztjében és a Forma-1-es pályafutását, mint tartalék versenyző.

"Az elmúlt év partnerei - a Skoda Polska, a Volkswagen Financial Services, a Michelin, a Rallyshop.pl és a Rożek Brokers Group - továbbra is támogatni fognak. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy 2020-ra van egy új főtámogatóm, a PKN Orlen, a legnagyobb üzemanyag vállalat Lengyelországban. Nagyon örülök és hálás vagyok minden támogatásért, és most arra szeretnék összpontosítani, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel meg tudjam köszönni a belém fektetett bizalmat."

Az ERC 1 Junior cím talán még várhat egy kicsit
Míg Marczyk a sport csúcspontjára törekszik, nem akarja, hogy az EB kampánya csak egy évre szóljon. "Ha visszanézzük a történelmet, akkor még a legjobb versenyzők számára sem volt könnyű helytállni az első évben az Európa Bajnokság futamain." - mondta Marczyk. "Először meg kell ismernem a pályákat, a körülményeket, aztán majd jöhet a harc a bajnoki címért.”

Miko Marczyk 2020-as menetrendje:
Március 26-28. Azores Rallye
Május 7-9. Rally Islas Canarias
Május 29-31. Rally Liepaja
Június 26-28. Rally Poland
Július 24-26. Rally di Roma Capitale
Augusztus 28-30. Barum Czech Rally Zlín

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33