l1
l2


 

Újabb fejlesztéseket kap az R5-ös Volkswagen

Március 5.
Világszinten pozitív visszajelzésekkel büszkélkedhet a Volkswagen Motorsport első R5-ös versenyautójára vonatkozóan. A különböző földrészeken és körülmények között begyűjtött adatok alapján az egyesület újabb fejlesztésekkel rukkolt elő és a gyártása is felgyorsul a növekvő rendelések függvényében.

Az autó finomhangolása a nyertesek tapasztalataival - a Volkswagen Motorsport ügyfeleinek tapasztalatai alapján optimalizálja a Polo GTI R5-öst a minél jobb megbízhatóság és versenyképesség érdekében. A 272 lóerős fenevadat négykerék meghajtásával a világ minden táján és mindenféle terepen használják. Az elmúlt hónapok futamairól begyűjtött tapasztalatokból a németek egyértelműen hasznot szeretnének húzni – a versenyautókból érkező adatok közvetlenül befolyásolják a modell frissítésének és karbantartásának folyamatát: a Polo GTI R5 először tavasszal kapja meg a módosított felfüggesztési alkatrészeket, míg az év során további új alkatrészeket fejlesztenek az autó többi kulcsfontosságú részéhez.

"A Polo GTI R5 sikertörténete lenyűgöző. Az ügyfelek kezében már több mint 75 győzelmet hozott az autó, és 125 dobogós eredménnyel büszkélkedhet 2019 végéig." - mondta el Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. "A továbblépésben nem csak ügyfeleink sikere, hanem a sokféle körülmények között szerzett tapasztalatok is fontosak a számunkra - akár aszfalton, kavicson, akár jeges vagy havas körülmények között versenyeztek a Polo-val. Mérnökeink természetesen ezeket a visszajelzéseket felhasználják a Polo GTI R5 részletes javításához. Célunk annak biztosítása, hogy a Polo GTI R5 továbbra is sikeres maradjon."

Míg az új karosszéria alkatrészeket az ügyfelek már használják, az év során kidolgozzák a részletesebb fejlesztések nagyobb csomagjait is a gyárban, melyeket homologizálva használnak majd a versenyeken, ideértve a világbajnokság (WRC), az Európa Bajnokság (ERC) és a nemzeti bajnokságok rajthoz állásait is. A Volkswagen 2020-ban fokozza a gyártást, hogy megfeleljen a hatalmas igényeknek - 20 százalékkal több Polo GTI R5-öst terveznek legurítani a tervezőasztalról az eredetileg elgondolt számhoz képest.

Nagyfokú megbízhatóság, nagy teljesítmény - a Volkswagen a Polo GTI R5 jövőt testesíti meg
"Jól tudjuk, ha nem vesszük fel a lépést a korral, akkor lemorzsolódunk." - mondta el Francois-Xavier Demaison, a Volkswagen Motorsport műszaki igazgatója. "Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan dolgozzunk az ötleteken és megoldásokon a jobb teljesítmény és megbízhatóság érdekében. Az ügyfelektől kapott átfogó visszajelzéseknek köszönhetően a Polo GTI R5 frissítésein dolgozunk már a tavalyi év óta, és remélem, hamarosan meg is lesz a gyümölcse a feldolgozott adatoknak."

A minél precízebb fejlődés érdekében számtalan mennyiségű visszajelzést gyűjtöttek be és elemeztek ki a mérnökök a jelenlegi Polo GTI R5-össel versenyző csapatoktól és párosoktól az Északi sarkkörtől Afrikáig, valamint Észak- és Dél-Amerikától Európáig. A Volkswagen egy professzionális visszajelző rendszert vezetett be a folyamat egyszerűbbé és közvetlenebbé tétele érdekében, így a központban is értékelhetőek az ügyfelek számára eladott autók teljesítményei.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33