l1
l2


 

Bodolai: "2020 a változás éve lehet!"

Március 6.
Határozott célokkal és új autóval várja a 2020-as évadot Bodolai László. Március első hétvégéjén Horvátországban a Rally Kumrovec keretében meg is kezdődhet a versenykilométerek begyűjtése, mely szereplés mellett számtalan izgalmas rajthoz állás színesíti majd a tiszaújvárosi versenyző menetrendjét.

Bodolai László számára a 2019-es szezon nem kifejezetten a tervek szerint sikerült – többször idő előtt kényszerült a pálya szélére a Ford Fiesta R5-össel, míg akadtak olyan megmérettetések is, ahol nem tudott rajthoz állni a Ford Hungary Rally Team versenyzője. A felemás évadot maga mögött hagyva azonban új célokkal, izgalmas tervekkel és nem utolsó sorban egy vadiúj autóval vág neki a 2020-as év futamainak. A márkához hű maradt, a fejlesztés azonban változott – társa a legújabb frissítéssel felszerelt kék ovál, azaz az MKII-es Ford Fiesta R5-ös lesz.

A Fiestával ugyan még nem volt szerencséje sok időt eltölteni - az első igazi versenykilométerek megtételére a Rally Kumrovec shakedown-jának keretében kerül sor, mindezek ellenére optimistán várja a rajt pillanatát a legújabb generációs fenevaddal Bodolai László. A 2020. március 6-7. között megrendezésre kerülő horvátországi futamon elsődleges tervek között a biztonságos autózás és a célbaérkezés szerepel, mely gondolatok mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hétvége kilométereivel egyben a magyar bajnokság szezonnyitó egri állomására is fel szeretne készülni. A kumroveci eseményeket követően tehát a magyar pályák kerülnek majd a középpontba, ám a külföldi szereplésektől sem óvakodik Laci, hiszen a nyolc hazai rajthoz állás mellett kettő horvát futamra biztosan el szeretne látogatni csapatával. Nem titok, hogyha erős szereplésekkel sikerül értékes pontokat szereznie, akkor tovább folytatná menetelését a CEZ Bajnokság abszolút értékelésében. E sorozat már ismerős lesz számára, hiszen 2018-ban több ízben is felhívta magára a figyelmet eredményeivel, melyeknek köszönhetően az év végi értékelésben a dobogó harmadik fokát foglalhatta el. A 2020-as szezon tervei nagyjából hasonlók – mivel a miskolci és az ózdi verseny megadja a lehetőséget a Közép-Európa Zóna Kupába való nevezésre, így a soron következő hétvégi Kumrovec mellé egy Opatija futamot még kinézett Laci, melyre május első hétvégéjének keretében kerülhet sor. Ha ez a négy szereplés elhozza a tervezett élmezőnybeli eredményeket, akkor egy októberi kassai kiruccanás sem lesz ellenére, mely esemény az európai sorozat utolsó előtti megmérettetését jelentheti északi szomszédaink gyorsasági szakaszain.

Az autó tehát új lesz, a háttérben ügyesen mozgolódó csapattagok azonban változatlanok maradnak – a Hadik Rallye Team továbbra is biztosítja a szervizelést az MKII-es Ford Fiesta R5-ös számára a versenyeken. A jobb egyben egy apró módosítás azonban történt, hiszen két részre osztódott a navigátori feladat: a külföldi versenyek alkalmával Popovics László segíti majd Lacit, míg a magyar bajnokság gyorsasági szakaszain Deák Attila veszi át a diktálást.

Bodolai László: "Jó pár hét téli szünet áll most mögöttem, mely időszakot nagyrészt a családommal töltöttem, megpróbáltam előre bepótolni mindazt az időt, melyet a következő hónapok versenyhétvégéi vesznek majd igénybe. Gondolatban azért néha eszembe jutott a 2019-es szezon, mely nem sikerült úgy, ahogy azt szerettem volna, és remélem, hogy az idei tervek és történések kedvezőbbek lesznek, és sikerül visszakapnom a szerencsémet a ralis életben.

Nagyon izgatott vagyok, hogy új autóval vághatok neki 2020-nak. Az MKII-es Fiestával még nem volt szerencsém autózni, belülről azonban már nagyon jól szemügyre vettem. Ahogy beültem, kényelmesnek éreztem mindent, sőt, rögtön az volt az első gondolatom, hogy nem lesz itt semmi gond, a jót könnyű megszokni. A Hadik Rallye Team az elmúlt napokban be is állította nekem az autót – bízom a srácokban, hiszen nekik már volt szerencséjük az új fejlesztéshez. Remélem, a debütálásunk pozitív lesz, és a shakedown után mosolyogva várhatom a horvát futam gyorsasági szakaszait.

Itthon Egerben fogok először autózni az új Forddal, és remélem, hogy a most következő hétvégén begyűjtött tapasztalatok hasznomra válnak a hónap végi szezonnyitó állomáson. Mindezek mellett a murvás ralikról sem fogok hiányozni - tavaly például kihagytam a veszprémi kilométereket, ám a decemberi Mikulás Rally nem véletlenül került bele a menetrendbe, hiszen már akkor készültem arra, hogy 2020-ban teljes szezont fogok futni az országos bajnokságban."

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csőrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigran, HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft., Ford Vagép.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33