l1
l2


 

Griebel Citroennel a Rally EB-n

Március 11.
A Junior bajnoki címek után Marijan Griebel még nagyobb sikerekért száll harcba idén a Rally EB-n - a német versenyző a Saintéloc csapat Citroen C3 R5-ösével az Azori szigeteken indítja a szezont.

A 30 éves Marijan Griebel felfrissülve és sikeréhesen támadja meg a 2020-as Európa Bajnokságot. A német versenyző számára eredetileg egy öt eseményből álló kampány van kilátásban, ám ez a rajthoz állási szám még kibővíthető, ha a költségvetés is úgy engedi az elkövetkezendő hónapok során. A dobogóra való éhsége nem véletlen - Griebel az egyik legjobb német raliversenyző, aki 2018-ban elnyerte a nemzeti címet, és ugyanabban az évben világbajnoki pontokat is szerzett, amikor az ADAC Rallye Deutschland keretében egy Citroen DS3 WRC-vel az abszolút értékelés nyolcadik pozícióját érte el.

"A Saintéloc csapata óriási tapasztalattal rendelkezik európai szinten, hiszen olyan csillagokkal hozható párhuzamba, mint Craig Breen vagy éppen Alexey Lukyanuk. Biztos vagyok benne, hogy gyors autót fognak számomra biztosítani." - mondta Griebel, akit Stefan Kopczyk fog segíteni a jobb oldalról az első két futamon. "A tavalyi menetrendemmel ellentétben idén minden forduló előtt tesztelni fogok, és sokkal jobban szeretnék felkészülni a versenyekre, mint 2019-ben."

Már az első versenyeken felhívta magára a figyelmet
Griebel 2014-ben debütált az Európa Bajnokság mezőnyében egy háromeseményes kampány keretében. Miután 2016-ban elnyerte az ERC3 Junior címet, az R5-ösök (ma Rally2) osztályába lépett fel, ahol azonnal megnyerte a 2017. évi ERC1 Junior címet. Nem tagadja, nagy rajongója a bajnokságnak, ahol továbbra is sikeresen szeretne mozgolódni.

"Az Európa Bajnokság király versenyeket jelent igényes szakaszokkal kontinensünk legszebb helyein." - folytatta gondolatait a német versenyző. "Azt hiszem, a küzdelem még keményebb lesz, mint az előző években, mivel sok gyors versenyző jelezte rajthoz állási szándékát az idei futamokon. Minden rali ismét egyedülálló kihívás lesz, és alig várom, hogy elkezdődjön a szezon."

Griebel az Azori-, illetve Kanári-szigeteken biztosan elfoglalja a Saintéloc Citroen-jét. E két esemény mellé három futam még legalább fog csatlakozni, melynek meghatározására egy pár hetet még várnia kell a németnek. A bajnoki címért való harc így kicsit nehézkessé válhat:

"A bajnokságért folytatott harc azonban hatalmas feladat. Egyrészt nagyon sok gyors versenyző van, másrészt öt esemény biztosan nem elegendő a bajnokság megnyeréséhez. De ha a szezon kezdete jó lenne, nagyon remélem, hogy még azért találhatunk valamilyen támogatást egy vagy két további eseményre."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33