l1
l2


 

Idén is elhozza Mexikót a Redb Bull TV

Március 12.
Komoly tervekkel utazik a Red Bull TV a Rally VB idei harmadik állomására, a stáb a szokásos élő közvetítéssel és Mads Östberg szakértő kommentálásával hozza el otthonunkba a Mexikó Rali történéseit.

Izgalmas kezdete volt a 2020-as rali világbajnokság szezonjának, és az akció még lélegzetelállítóbb lehet a hétvégén - egynél több szempontból is - a harmadik fordulóban, a mexikói futam keretében. Elfyn Evans és Thierry Neuville szorosan az élen toporog az év eleji győzelmüknek köszönhetően, míg Sebastien Ogier a harmadik rajtpozícióból támadja meg az évad első vérbeli murvás kilométereket.

Az év első valódi kavicsos eseménye tehát újabb változatos eredményt hozhat. A Red Bull TV jóvoltából a történéseket továbbra is követhetjük az otthonunkból a már megszokott felületeken, melynek külön érdekessége lehet a hétfői, az újdonság erejével ható "rewind" show, azaz teljes összefoglaló, melyet Közép-európai idő szerint kedd hajnal három órai kezdéssel nézhetünk meg.

Lélegzetelállító atmoszféra

  • A világbajnokság ütemezésének szinte minden évben a 2004. évi debütálása óta a Mexikó Rally León városában és a környező Guanajuato városában székel a szezon első felében.
  • Első pillantásra az esemény úgy tűnik, mint bármely más forró és poros, kavicsos futam, de a mexikói állomás vitathatatlanul ugyanolyan egyedi, mint Monte-Carlo vagy Svédország amelyek megnyitják a szezont.
  • A magas hőmérsékleteken túl - a hőmérők a 30 fokot tapossák - a a szezon legmagasabb pontját is érintik a versenyzőpárosok, mely eléri a 2737 métert az El Chocolate szakaszban.
  • Ilyen magasságban a motorok is megérzik az oxigén csökkenését, és teljesítményük akár 20% -át is elveszíthetik. A járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell ehhez az egyedi környezethez, lendületet kell adniuk és határozottnak kell lenniük.
  • Sebastien Loeb a Mexikó Rally hat egymást követő felvonását volt képes megnyerni 2006 és 2012 között. A hét rajthoz állás során honfitársa, Sebastien Ogier öt elsőséget tudhat magának, így a franciának a hétvégén határozott célja lesz a legjobb pozícióra való törekvés.
  • Mexikóban néhány furcsa pillanatot azért láthattunk az évek során, kezdve Loeb-től, aki rendőri kísérettel autózott háromkerekű Citroen-jével, vagy Thierry Neuville, aki egy sört töltött az autójába, de talán a legemlékezetesebb az Ott Tanak borulása volt, aki egy tóban kötött ki.

Mike Chen jobbján Mads Östberg látja el a szakkomentátori feladatokat
A Red Bull TV-hez csatlakozik, mint a mexikói terep szakértője, Mads Östberg: az egyik legnépszerűbb versenyző. A norvég igazán lendületesen indította el szezonját, kettőből két győzelemmel kezdett a Citroennel a WRC 2-ben, és mivel Mexikó nem része a saját versenyprogramjának, ehelyett jelentős szerepet játszik a Red Bull TV műsorában, a szokásos házigazda, Mike Chen mellett. Mads a szokásos jó humorán túlmenően, a 2015-ös és a 2016-os eseményen dobogón ünnepelhetett, így megvan az a szakértelme, amely alkalmassá teszi őt arra, hogy kommentálja az esemény különös kihívásait.

A RED BULL TV MENETRENDJE:
Összefoglaló show: Március 13. Péntek 22:00 helyi idő (Szombat 05:00 CET)
Élő közvetítés SS18: Március 14. Szombat 17:00 helyi idő (Vasárnap 00:00 CET)
Összefoglaló show: Március 14. Szombat 22:00 helyi idő (Vasárnap 05:00 CET)
Összefoglaló show: Március 15. Vasárnap 22:00 helyi idő (Hétfő 05:00 CET)
Rally Teljes összefoglaló: Március 16. Hétfő 20:00 helyi idő (Kedd 03:00 CET)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33