l1
l2


 

Ogier: "Alapvetően nem is akartam versenyezni"

Március 17.
A szezon első murva versenyén Sebastien Ogier megszerezte első futamgyőzelmét új csapata, a Toyota Gazoo Racing színeiben, így immár a negyedik márkával szerezte meg az első helyet, de a mostani siker más szempontból is különleges volt.

Ogier: "Természetesen első Toyotás győzelmünket szívesebben ünnepeltük volna más kontextusban, mert eléggé szokatlan módja a mostani az eredményhirdetésnek. Alapvetően nem is akartam versenyezni. Meggyőződésem volt, hogy megcsinálom, és elvégzem a munkámat, de számomra az emberi élet védelme az első. Remélem, hogy mexikói barátainknak nem okoztunk itt semmi kárt. A verseny ideje alatt rengeteg támogatást kaptunk, amit ezúttal is köszönünk a rajongóknak. Autogramok osztogatása, közös képek készítése ezúttal elmaradt, és nem igazán értették az okát. Megpróbáltam mindent megtenni, hogy tiszteljem azt, amit a világon mindenki megpróbál. Összességében egyébként úgy gondolom, hogy jó versenyünk volt, két jó versenynappal, hibák nélkül. Mexikó minden alkalommal nagy kihívás és szert tettünk néhány nagyon értékes pontra a bajnokságban."

Hat győzelem négy különböző gyártóval. Milyen érzés így tekinteni az első helyre?

Ogier: "Őszintén szólva azt hiszem, hogy néhány ember látta, hogy csütörtökön nem éreztem magam igazán jól. A világ helyzete minden nap változik. Szerdán este olvastam néhány hírt, nem aludtam, majd csütörtökön nagyon harcoltam magammal, hogy versenyképes legyek. Nem igazán végeztem azt a munkát, amit kellett volna. Aztán mondogattam magamnak, hogy oké, most koncentráljunk, és teljesítsünk úgy a hétvégén, ahogy csak tudunk. Az eredménynek természetesen nagyon örülök. Pénteken sokkal jobban éreztem magam, és az autó egész hétvégén tökéletes volt. Nem volt gondunk, így tényleg a legjobbat hozhattuk ki magunkból és a Toyotából. Minden bizonnyal különleges kapcsolatunk van ezzel az országgal."

Julien, ez egy különleges kapcsolat, ami van közöttetek és az ország között létrejött. Visszatekintve a Junior évekre, lényegében Mexikóban kezdődött el minden. Hogy érzed magad a hétvégi győzelem után?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Seb nagyjából mindent elmondott. Először is gratulálni szeretnék a csapatnak, mert láttuk, hogy egyik autónknak sem volt hibája, és mindannyian az élmezőnyben tudtunk autózni. Gratulálunk Kai-nak és a csapatnak. Úgy gondolom mindhárman jó helyezést értünk el."

Ez a rali mindig kihívást jelent. Minden évben drámák vannak az út mentén. Mennyire élvezetesek a versenynapok?

Ingrassia: "12 évvel ezelőtt ez volt az első eseményünk Franciaországon kívül. Emlékszem, hogy sok minden történt. Például emlékezetes, hogy üzemanyag mintánk volt a szervizparkban, és hibásan szerepeltek rajta a dátumok. Mexikóban mindig furcsa dolgok történnek, és összpontosítanunk kell. A napok meglehetősen hosszúak, mind fizikailag mind lelkileg külön felkészülést igényel ez a verseny. Az hangulat azonban káprázatos, megéri a sok munkát egy ilyen mexikói hétvége."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33